Néhány héttel ezelőtt még a másodosztályban játszott egymással a Kaposvári Rákóczi és a BFC Siófok csapata. Most viszont mindkét gárda a harmadosztályra készülhet. A kaposvári zöld-fehérek be is adták nevezésüket az NB III-as bajnokságra, de a hírek szerint az se kizárt, hogy egy osztállyal lejjebb kezdik a következő szezont. A csapat ügyvezetője azonban bízik benne, hogy ott lesz a csapat a harmadosztály augusztusi rajtján.

- NB II-es licencel rendelkezik a csapat, amely alkalmas lehet az NB III-as indulásra, ennek megfelelően tegnap délig kellett leadni a nevezést. Ezt leadtuk. Azt várjuk, hogy hétfőn vagy kedden döntsenek a sorsunkról - mondta Czimmerman Árpád, a Kaposvári Rákóczi Labdarúgó Kft. ügyvezetője.

null

Addig azonban, amíg nem derül ki, hogy melyik osztályban indulhat a csapat, az is kérdéses, hogy kik alkothatják a Rákóczi keretét a 2015/2016-os szezonban. Prukner László a Zalaegerszeg elleni mérkőzést követően arról beszélt stábunknak, hogy nem kívánja folytatni a munkát, míg a legfrissebb hírek szerint Vermes Krisztián, Hadaró Valentin és Bozsó Antal is távozik a cukorgyári gödörből.

- Én azt gondolom, hogy hétfőn lényegesebben többet tudunk, addigra reméljük, hogy lesz már információnk, hogy hogyan tovább. Hétfő délutánra van összehívva a jelenlegi játékosállomány is és akkor kezdjük meg az igazi alkudozásokat, hogy milyen osztályban, milyen feltételekkel tudunk csapatot építeni - tette hozzá Czimmerman.

Siófokon egy fokkal derűsebben látják a helyzetet. A Balaton-partiak a 14. helyen zárták a bajnokságot, amivel szintén kiesetek az NB II-ből, de az átszervezések miatt van esélyük arra, hogy legjobb kiesőként az ősztől is a másodosztályt erősítsék.

- A nevezés ugye NB III-ba kötelező, viszont több helyről olyan megerősítést kaptam, hogy amennyiben a versenybizottság a feltöltési szabályzat szerint jár el és 16 csapattal indul az NB II, úgy felkérést küldenek csapatoknak, köztük nekünk, mert a Putnoknak nincs meg a szükséges licence. Jelen esetben nem a legjobb NB III-as második helyezett, hanem várhatóan a legjobb kiesőt kérik fel - válaszolta telefonos megkeresésünkre Bíró Gábor, a BFC Siófok ügyvezetője.

Az viszont biztos, hogy Soós Imre távozása után a siófokiak is új edzővel vágnak majd neki a következő szezonnak. Már csak az a kérdés, hogy melyik osztályban.

Címkék: BFC Siófok, nevezés, Kaposvári Rákóczi, NB II, NB III, sport