Utánpótláskorú lovaglók találkoztak Taszáron, hogy a Vitál Lovas SC regionális minősítő versenyén számot adjanak tudásukról. A viadal sajnos csak nevében volt régiós, egy járvány ugyanis keresztülhúzta a szervezők számításait.

- A fertőző kevésvérűség járvány miatt eléggé kötött a vándorlási lehetőség, hogy ki hova megy el versenyre. Úgy mondhatnám, hogy tulajdonképpen ez a verseny most Somogy megyére korlátozódik, igaz, hogy egy versenyző érkezett Dombóvárról, de a Korona Póni Klubból, innét a Taszári Napsugár Lovasudvar és a Taszári Vitál Lovas Clubból vannak versenyzők most itt - mondta Takács Péter, a Taszári Vitál Lovas SC elnöke.

A résztvevők díjugratásban, díjlovaglásban és futószáras számokban bizonyíthatták tehetségüket. Annak ellenére, hogy a gyereknek eddig még kevés idejük volt a felkészülésre, számos jól sikerült gyakorlatnak lehettek szemtanúi a kilátogatók.

Persze a több éves gyakorlás mellett ez nem okozhatott nagy gondot, hiszen ahogy a többi sportot, a lovaglást sem lehet elég korán elkezdeni.

null

- Én nem voltam három éves, amikor először lóra ültem, és akkor azt mondtam anyukámnak, hogy nagyon szeretnék megtanulni lovagolni. Amikor mondta az edzőm, hogy mehetek versenyre, akkor nagyon örültem neki és elmentem. Az első versenyemen második helyezést értem el. Amikor hallottam, hogy lesz még verseny, akkor minél többet akartam menni, hogy nagyon jó lovas legyek - válaszolta Tóth Dorina, a Korona Póni Klub lovasa.

A verseny remek lehetőséget nyújtott arra, hogy a sportolók még jobban megismerjék lovaik képességeit.

- Ő vele még csak két versenyen indultam, ez volt a második. Most lettem vele hetedik, egy másik pacival első. Voltam már egy másik pacival első, az nem itt volt. Ötödik is voltam a régi pónimmal - tette hozzá Budai Kitti, a Napsugár Lovasudvar versenyzője.

A minősítőn a legtöbb első helyezéstva Napsugár Lovasudvar versenyzői szerezték, de szorosan ott volt mögöttük a hazai Vitál Lovas SC is. A Taszári Vitál SC pályája legközelebb július 19-én ad otthont regionális minősítő versenynek.

Címkék: Vitál Lovas Club, lovas, fiatalok, kupa, sport