Sör, szotyi és két bajnokcsapat. A nézők szempontjából minden adott volt, hogy egy jó mérkőzéssel záruljon az idei megyei labdarúgó szezon Sántoson. A negyed osztály összesített döntőjében a Szabás, valamint a Balatonendréd volt érdekelt, és mindkét fél a szép szezonzárás reményében utazott el a Zselic kapujába.

- Az északi és a déli csoportbeli csapatok nem igazán szoktak találkozni, csak ezen az egy alkalommal, úgyhogy mi magunkban bízunk, nyílván az ellenfél is, de remélem, hogy ha úgy folytatja a csapat, ahogy az utóbbi időben, akkor sikeres lesz talán ez a mérkőzés is - mondta Somogyi Tibor, a Balatonendrédi Haladás FC elnöke.

A Balatonendréd az északi csoportban nagy harcot vívott a bajnoki címért a Mernyével, valamint a Kötcsével. Akárcsak a bajnokságban, a döntőben is nagy ellenállásra számíthattak az elszánt Szabástól.

- Azt gondolom, hogy ezen a mérkőzésen minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni azért, hogy megnyerjük, és méltóképpen legyünk mi a megye négynek a bajnokai. Mindent el fogunk követni ennek érdekében, és remélem sikerül hozni azt a játékot, amit mindig is szoktunk, egy bajnokhoz méltó játékot - válaszolta Horváth Viktor, a Szabás SE csapatvezetője.

A felek szinte egymásnak este a mérkőzés legelején. Nagy volt a hajtás az első pillanatoktól fogva, és a helyzetek is megvoltak mindkét oldalon. A balatoniak a kapufáig is eljutottak az első félidőben, a vezetést mégis a Szabásnak sikerült megszerezni a 35. percben.

A fordulás után a mérkőzés állása is megfordult: Kovács Máté és Farkas Attila találataival a Balatonendréd a 61. és a 69. perc között hamar a maga oldalára billentette a mérleg nyelvét. Miután a Szabásnak a meccs hátralévő részében erre már nem volt válasza, a Balatonendréd ülhetett fel a megye négy trónjára.

Címkék: dél, megye 4, észak, döntő, sport