Most még a gyakorlott versenyzőké a terep a Desedán. Nemsokára azonban a kajakozás iránt érdeklődő fiatalok is megismerkedhetnek az egyik legsikeresebb magyar sportág alapjaival. A Kaposvári Vízügyi Sportklub nyári táborában idén is változatos programokkal várják majd a gyerekeket.

- Körülbelül 20-30 gyerek szokott lenni egy héten, hárman leszünk táboroztatók. Ez egy reggel 9-től délután 4-ig tartó elfoglaltság, főként,. mivel kajaktábor eveznek a gyerekek, de egyéb, csocsó, foci, mindenféle programokat szervezünk nekik, hogy még érdekesebb legyen, ne csak az evezésből álljon a dolog - mondta Kohulák Anita, a Kaposvári Vízügyi SC táborszervezője.

A kajak-kenu tábor már az elmúlt években is nagy népszerűségnek örvendett a helyi fiatalok körében, így nem csoda, hogy sokan már visszajáró vendégnek számítanak. Ebben pedig a sportág szeretete is közrejátszik.

- Nekem nagyon tetszik a kajakozás. A víz közelsége nagyon jó, meg kiskorom óta szeretek a vízben lenni, meg sokszor szoktam jönni a Desedára horgászni is - tette hozzá Mátrai Zsombor.

Az idei táborok sorozata június 15-én kezdődik és heti turnusokban, egészen július végéig várják a szervezők az érdeklődőket.

Címkék: Kaposvári Vízügyi SC, kajak, tábor, 2015, sport