Sikerekben és izgalmakban is gazdag volt a közelmúltban véget ért bajnoki évad. A kosárlabdaklub az előkelő ötödik helyet szerezte meg, a vízilabdázók sporttörténeti bajnoki hetedik helyezéssel zárták a szezont.

A Fino férfi röplabdacsapata a bajnokságban és kupában is visszahódította az aranyérmet, a Diamant női együttese pedig, teljesítve a célkitűzést, bejutott a felsőházi rájátszásba és nyolcadikként végzett.

- A férfi és a női röplabda, a vízilabda és a kosárlabda is örömteli, megnyugtató eredményeket mutat. Büszkék vagyunk arra, hogy ők itt játszanak, és példát mutatnak a fiataloknak is, hogy megéri sportolni és mozogni - mondta Pintér Rómeó, az ifjúsági és sportbizottság elnöke.

A város ezután is a kiemelt egyesületek mellett marad: a támogatásokat tavaly megemelték, és az összegek nem csökkennek az új évadra sem – hangzott el a mai városi közgyűlésen. Szita Károly polgármester a kosárlabda, a vízilabda, a férfi és a női röplabda csapatok vezetőinek gratulált az elmúlt szezonban elért eredményekhez.

A város, a futballklubbal együtt, tavaly összesen több mint 233 millió forinttal támogatta ezeket a sportegyesületeteket. A Rákóczi további támogatását még júniusban megtárgyalják, és a tervek szerint a labdarúgók annyi pénzt kapnak a várostól, amennyit ők maguk elő tudnak teremteni. Szita Károly polgármester emellett kitért arra is, hogy teljesen új alapokra kell helyezni a város sportfinanszírozási rendszerét.

- Tarthatatlan, ami van, egyszerűen azért, mert nem bírjuk. Gyakorlatilag ma a kaposvári sport fenntartója az önkormányzat. Hálás köszönet mindazoknak, akik emellett besegítenek - válaszolta Szita Károly, a Kaposvár polgármestere.

Kiemelt egyesületeink már készülnek az új évadra. A vízilabdázók Szécsi Zoltán irányításával várják a következő szezont, és szeretnének javítani a körülményeiken is. Minderről az egyesület elnöke, dr. Dobos Pál beszélt a Kapos Televízió Hatszemközt című műsorában.

- Talán a lelátó tetejére vagy közepére fel tudnánk menni, nagyobb sátor lenne, nem lenne zsúfoltság és páratartalom - mondta Hatszemközt című műsorunkban Dr. Dobos Pál, a Kaposvári VK klubelnöke.

A röplabdázók szeretnék megismételni idei eredményeiket, a kosárlabdázók pedig az új edzővel is eredményesen teljesítenének majd az erős A-csoportban. A Rákóczi célja most az lehet, hogy el tudjon indulni az NB III-ban, ahová június 22-ig kell benevezni.

Címkék: sportegyesületek, támogatás, Kaposvár