Nagyszerű kaposvári sikerekkel ért véget a RÖAK-Kométa röplabda Országos Junior Bajnokság idei döntője. A Táncsics gimnázium sportcsarnokában megrendezett hatos döntőben a Fino fiúcsapata 0-2-ről fordítva nyerte meg a finálét 3-2-re a nagy rivális Kecskemét ellen, az 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem hölgykoszorúja pedig egy szettet rabolt a Békéscsabától, és minden idők legjobb eredményeként az igen értékes ezüstérmet szerezte meg.

A vasárnap már a helyosztók napja volt a kaposvári tornán, és a döntőket a centerpályán rendezték, nagy érdeklődés mellett. A hölgyeknél a papírforma a Békéscsaba sikerét ígérte a Diamant meglepetéscsapata ellen, és az első két játszmában nem is történt meglepetés. A somogyi lányok azonban ezúttal is gondoskodtak arról, hogy beszéljünk róluk: a harmadik szettet szép játékkal megnyerték, és végül tisztes helytállással, 3:1 arányban kaptak ki. A látottak alapján a csabaiak megérdemelten jutottak el a csúcsig ebben a korosztályban is.

A fiúdöntő előtt szinte mindenki nagy csatára és legalább négy játszmára számított, és a két pályára lépő társaság minden várakozáson túltett. Az első két szettet 25:23 arányban nyerte a Kecskemét, és egy ideig úgy tűnt, hogy révbe is ér az alföldi gárda. A Fino fiataljai azonban elkapták a fonalat, és nem csak szépítettek, hanem 27:25-ös részsikerükkel az egyenlítést is kiharcolták. Az ötödik, rövidített játékrészben is csak a hajrá döntött, és végül a közönség szakadatlan buzdítása közepette, felülkerekedett a Kaposvár. A 17:15-ös diadal után hosszú percekig ünnepeltek a fiúk a küzdőtéren.

Az eredményhirdetést megtisztelte jelenlétével a sportág élő legendája, dr. Kotsis Attiláné Gabi néni, a MOB sportági utánpótlás vezetője, Ludvig Zsolt, a női válogatott szövetségi kapitánya, Jan de Brandt és a férfi válogatott szövetségi kapitánya, Demeter György is. Megválasztották a torna All Star csapatait és külön köszöntötték a legértékesebb játékosokat és a legjobb edzőket. A kaposváriak közül Pedranzini Letizia, Bozóki Bence és Bögöly Gábor került be a sztárok csapatába, Bozókit az egész torna legértékesebb férfi játékosának is megválasztották, Németh Ferenc pedig átvehette a legjobb férfiedzőnek járó díjat. Az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. különdíját Pedranzini Letizia, Kőszegi Zsófia és Fáth Kinga érdemelte ki.

Leány döntő:

1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem - BRSE 1:3 (-14,-13,22,-17)

Fiú döntő:

Fino Kaposvár - Kecskemét 3:2 (-23,-23, 22,25,15)

Az ezüstérmes lányok
Az ezüstérmes lányok
És az aranyérmes fiúk!
És az aranyérmes fiúk!

Lányok végeredmény:
1. LINAMAR-BRSE
2. 1. MCM Diamant - Kaposvár
3. Vasas
4. TEVA-Gödöllő
5. ALUPROF-TF
6. MTK

Fiùk végeredmény:
1. Fino-Kaposvár
2. Kecskemèti RC
3. Szolnoki RK-SI
4. MAFC-BME
5. Vegyèsz RC Kazincbarcika
6. Dág

Nézze vissza a lányok döntőjét:

Alább pedig a fiúk aranymeccse:

Címkék: Fino Kaposvár, 1. MCM-Diamant Kaposvári Egyetem, junior, bajnokság, röplabda, sport