A szülők és jövő labdarúgói együtt tölthették el a gyereknapot a Mézga focisuli jóvoltából. Az egyesület életében minden a gyerekek körül forog, ilyenkor pedig még inkább igyekeznek a lurkók kedvében járni.

- Amióta a focisuli megalakult, minden évben megrendezzük a gyereknapot. Ez is azt mondatja velem, hogy tényleg a gyerekekről szóljon ez a nap, hogy úgy jöjjenek ide, hogy úgy érezze, itt családra lel, és ezért igyekszünk is mindent amit tudunk megtenni - mondta Horváth János, a Mézga Pek-Snack Focisuli Klub vezetője.

Az idei rendezvénynek egy igazi sztárvendége is volt Rajczi Péter személyében, aki maga is családjával együtt érkezett a gyereknapra: "Most egy futóversenyt kell majd elindítanom, de amúgy is rendszeresen itt vagyok a focisuli rendezvényein".

A fociról sem megfeledkezve, a futóverseny mellett a gyerekek számos labdás ügyességi versenyen is kipróbálhatták magukat. A nap fő eseménye a Kaposvári Médiaválogatott szülők ellen vívott mérkőzése volt, ám a gyerekek által leginkább várt meccset az apák fiúk elleni összecsapása jelentette.

- Erősebbek is, de mindent meg szoktunk tenni, hogy legyőzzük őket - válaszolta Stier Márton.

A vetélkedők közül a legnagyobb sikert a lángos-evő verseny aratta a fiatalok körében. A gyerekeknek a zsinóron lógó lángosokat úgy kellett minél gyorsabban elfogyasztaniuk, hogy közben nem használhatták ehhez a kezeiket. A verseny végére egytől egyik nyakig tejfölösek lettek a srácok, ám szüleiktől emiatt most nem kaptak dorgálást.

Címkék: gyereknap, focisuli, mézga, sport