Jó kezekben van a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola birkózó szakosztálya: sok fiatal választja az egyesületet, és a szőnyegen elért eredmények is kiválóak. A közelmúltban Déri Dominik kapott rangos elismerést.

- Azért kaptam ezt a díjat az ország legjobb birkózójának járót a sportiskolák közül, mert 2014-ben két magyar bajnoki és egy diák címem volt - mondta Déri Dominik.

A kemény edzéseken kívül, a jobbnál-jobb eredmények is hozzásegítették a KASI versenyzőjét a díjhoz.

null

- Az első magyar bajnokságon kicsit visszafogott voltam, kicsit féltem. Megnyertem és utána jött akkor a többi eredmény is, utána már bátrabb voltam - mondta a versenyző.

Ezután joggal merült fel a kérdés, hogy Dominik mire lehet képes a jövőben.

- Ha meg tud felelni azoknak az elvárásoknak, ami kell egy világversenyre kijutó, vagy világversenyen eredményesen szereplő sportolónak, akármelyik korosztályban, a felnőtteket is említhetem. Mert jelen állás szerint oda is eljuthat, hogy neves felnőtt versenyzővé váljon, reméljük, hogy ezeket az akadályokat jól fogja venni - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola edzője, Takács László.

Mi pedig reméljük, hogy Dominik sikerrel veszi ezeket az akadályokat, és akkor újabb érmekkel gazdagodhat a kaposvári birkózósport.

Címkék: déri, bírkózó, dominik, sport