Nem csak a gólszerzéssel ismerkedhettek meg a gyerekek az MLSZ Somogy Megyei Igazgatósága által szervezett labdarúgó-fesztiválon. A Bene Ferenc Labdarúgó Akadémián különböző ügyességi feladatokkal várták a fiatalokat a szervezők, ahová a labdarúgás iránt érdeklődő gyerekeket várták.

- Azok a gyerekek akik óvodás koruk óta a labdarúgást megszerették, illetve olyan általános iskolában járnak ahol szívügye az iskolának, a testnevelőnek a labdarúgás, az mindenki itt van. Mégpedig azért mert itt nem a szakma számít első sorban, nem a tehetségeket keressük, hanem a labdarúgást kedvelő kisgyermekeket, legyen az kislány, legyen az esetleg ügyetlenebb most még kicsi korban - mondta Kulcsár Attila, az MLSZ Somogy megyei igazgatóságánák körzeti szervezője.

null

Az idei utánpótlás-fesztiválon több száz óvodás és iskolás vett részt, ami a kicsik tetszését is elnyerte.

- Eddig nagyon jó és voltak olyan gyakorlatok amit még nem csináltunk. Rúgtam négy gólt, a társaim is és eddig nagyon jól telik - válaszolta a kis Czink Lacika.

Szerencsére a lányok körében is egyre népszerűbb sportág a labdarúgás, így ők sem hiányozhattak a Cseri úti pályákról.

- Elsőben láttam, hogy a fiúk nagyon sokan mennek és én is ki szerettem volna próbálni, hogy milyen. Eddig nagyon jó mert sokat passzolnak és én rúgom rá a kapura - tette hozzá Gother Hanna.

null

Az ovisok és kisiskolások mellett az idősebbekről sem feledkeztek meg a szervezők, akik meccshelyzetben próbálhatták ki mit is sikerült elsajátítaniuk az évek alatt. Az utánpótlás-fesztivál végén pedig egy kis ajándékot is kaptak a résztvevők.

Címkék: utánpótlás, fesztivál, 2015, labdarúgás, Kaposvár, sport