A szezonzáró találkozó egyik gárda számára sem bírt igazi téttel, az ugyanis már korábban eldőlt, hogy az SKC az 5., míg a Fehérvár a 6. helyen zárja a bajnokságot. A mérkőzés elején hol az egyik, hol a másik csapatnál volt az előny, a hazaiaknál főleg Orbán gólerőssége és Pastrovics teljesítménye volt dicsérhető. A Tilinger Tamarát nélkülöző Fehérvárnál többen is villogtak, Kiss Éva pedig több bravúrt is bemutatott a kapuban. A játékrész végén a Fehérvárnál volt az előny, 11-13-mal fordultak a csapatok.

A második játékrész aztán Erdősi-show-val kezdődött. A válogatott keretbe Such Nellivel együtt behívót kapott balszélső hátára vette a csapatot, együttese első négy gólját ő szerezte, az SKC pedig megfordította az eredményt. A hazaiak egyre jobban elléptek ellenfelüktől, volt már öt is közte, főleg Erdősi góljainak, a védekezés feljavulásának és Pastrovics teljesítményének köszönhetően. Három perccel a vége előtt azonban már csak 24-22-re vezettek a somogyiak, ám ez is maradt a végeredmény, újabb gól már nem született. A győzelemmel eldőlt, hogy a Dalmose-csapat százszázalékos mérleggel zárta a rájátszást.

Christian Dalmose vezetőedző, Siófok KC-Galerius Fürdő: Az első félidőben nem játszottunk jól, különösen az utolsó tíz percben gyengélkedtünk. A szünetben rendezni tudtuk a sorokat, és megnyertük a mérkőzést. Ennél lényegesen többet várok a csapattól a jövőben.

Bakó Botond vezetőedző, Fehérvár KC: Szerintem ez egy jó mérkőzés volt, nagy csata, mindkét csapat a mai formája alapján kihozta magából a maximumot. Komoly tartással játszott mindkét csapat. Elégedett voltam a lányokkal, amíg nem fáradtunk el, jól tartottuk magunkat, sőt vezetni tudtunk.

A meccs után a klubvezetés elbúcsúztatta a távozó nyolc játékost, továbbá Farkas Andrea kapusedzőt. A lányok a pihenő után új lendülettel és komoly célokkal vághatnak majd neki újra a munkának.

Címkék: Siófok KC-Galerius Fürdő, Fehérvár, NB1, sport