Első idei tornáját rendezte a Kaposvári Tenisz Klub az Iszák utcai salakos pályákon. A harmadszorra kiírt Hotel Dorottya Kupára idén is népes mezőny gyűlt össze. A kétnapos versenyen szombaton a férfiaké volt a főszerep, vasárnap pedig női egyes, valamint vegyes páros mérkőzéseket játszottak. A férfiaknál kezdő, 55 év alatti, valamint szenior kategóriában zajlottak küzdelmek, a párosoknál pedig két korcsoportra bontották a mezőnyt. A küzdelmes, szoros mérkőzésekről a jó hangulat sem hiányzott.

- Ezen a versenyen mindig egy jó kedélyű, jó színvonalú verseny szokott lenni. Jó formán már régóta játszunk együtt, évek óta, tehát mindenki ismer mindenkit, ismeri a másiknak a képességeit. Egy jó társaság szokott itt összegyűlni, és egy jó napot töltünk el együtt - mondta Minor Levente, a Nagyatád Energia Szabadidősport Klub teniszezője.

A versenyeket egyenes kieséses rendszerben bonyolították le, és az első körben kiesők vigaszágon folytathatták tovább a küzdelmeket.

- Visszajátszós mérkőzés van, az első ellenfelem is elég kemény volt, tavaly ugyan sikerült megvernem meglepetésre, most is erre készültem, de nem sikerült. A visszajátszáson most éppen 6:3, 3:6-os állás van, és tie break következik - tette hozzá Csendes Gábor, Kaposvár Donner Sport Klubtól.

A férfiaknál, a kezdők között végül a kaposvári Szigeti Imre bizonyult a legjobbnak, míg az 55 évnél fiatalabbaknál pécsi siker született Magyar Attila révén. Férfi szenior egyesben a balatonboglári Milosákovics János végzett az élen, aki a száz pluszos férfi párosban is győzni tudott dr. Rónay Tamással az oldalán.

A másik páros kategóriában a Horváth István - Szabó Barna Frigyes kettős diadalmaskodott. Tarolt a hölgyeknél a kaposvári Hornungné Bándi Gabriella, aki egyesben, valamint Horváth Istvánnal vegyes párosban is győzni tudott.

Címkék: Hotel Dorottya Kupa, Donner, tenisz, Kaposvár, sport