Fontos mérkőzés várt a legutóbbi játéknapon a Bene Ferenc Akadémia első osztályban szereplő U17-es alakulatára. A kaposváriak az alsóház utolsó előtti fordulójában a mögöttük öt ponttal lemaradó Újpestet látták vendégül a Cseri úti centerpályán. Nem indult túl jól a mérkőzés a zöldmezesek számára, mivel a vendégek már a hetedik percben vezetéshez jutottak.

A félidőre mégis hazai előnnyel vonulhattak a csapatok az öltözőkbe, ugyanis Rácz Ervin duplájával fordítani tudott a Rákóczi. A fordulás után azonban megint az újpestiek tudták érvényesíteni akaratukat, és Fülöp Adrián két találatával a 67. percben ismét ők álltak jobban. Ezt követően a Rákóczi hiába tett meg mindent annak érdekében, hogy legalább egy pontot otthon tartson, az Újpest 3-2-es előnye kitartott a lefújásig.

- Semmivel nem múltak minket felül, semmivel nem jobb csapat, sőt, még jelen állás szerit is mi vagyunk előttük, de sajnos a játékosok, nem tudom, a szünetben pedig föl lett hívva a figyelmük rá, hogy nehéz második félidő jön, a második félidő húsz percének köszönhetjük, hogy azt, hogy ezt a mérkőzést nem nyertük meg - mondta Horváth Zoltán, a BFLA U17-es csapatának vezetőedzője.

A remek második félidőt produkáló UTE a győzelmével két pontra megközelítette a kaposváriakat.

- Nekünk az első célunk az volt, hogy egy ikszet minimum el akartunk érni, de mondom még egyszer, egy nagyon jó Kaposvárral játszottunk. Nem gondoltam, hogy ilyen acélosak lesznek, viszont a második félidőben tudtunk váltani, és ezt nem tudta lereagálni a Kaposvár, ennek köszönhető a győzelmünk - tette hozzá Györök Tamás, a vendégek mestere.

Vereségükkel az U17-esek egy helyet rontva a hatodik helyen állnak a nyolccsapatos alsóházban. Izgalmas hajrá vár a Rákóczira, ugyanis igen szoros a mezőny a tabella hátsó felében. A csapat két ponttal előzi meg az Újpest gárdáját, míg az előttük lévő Videoton csupán egy egységgel gyűjtött többet náluk. Horváth Zoltán együttese a hétvégén a Kecskemét otthonában zárja a szezont.

Címkék: bene ferenc labdarúgó akadémia, újpest, rákóczi, sport