A nagy hangzavarból ítélve akár a Kaposvári Vízilabda Klub felnőtt csapatának a meccsén is lehettünk volna. Ezúttal viszont a fiatalok kaptak szerepet a városi fürdőben, ahol a Sulipóló Somogy megyei selejtezőjét rendezték.

- Tulajdonképpen ezt minden évben megrendezi a szövetség, diákolimpiai kereteken belül. Szeretnénk ilyenkor megmozgatni minden kisgyereket, hogy találkozzon a labdával és a vízzel. Aztán hátha vízilabdás lesz - mondta Berta József,szervező.

null

Az idei selejtezőnek 14 csapat vágott neki, két balatoni iskolával együtt, így az ifjú vízilabdásoknak bőven volt lehetőségük, hogy összemérjék tudásukat a társaikkal.

- Sok embert lehet megismerni, hogy hogyan játszanak, hogy mi mit tudunk elérni, hogy megtudjuk nézni, hogy tudunk teljesíteni. Sok edzőt ismerünk meg, meg mindenkivel játszhatunk akit eddig nem ismertünk - válaszolta Bali Barnabás, a Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákja.

A Gyakorlós fiatalokat idén is a Kaposvári Vízilabda Klub korábbi játékosa, Horváth Dániel vezette. Szerinte nagyon fontos a helyi utánpótlás számára a gyerekek versenyeztetése.

- Majdnem minden sportágban van diákolimpia és Magyarország legnépszerűbb, legsikeresebb csapatsportágáról van szó, úgyhogy mindenképpen ott kell lenni a diákolimpián iskolai szinten is és most már hál Istennek évek óta zajlik ez a rendezvény, és itt Somogy megyében, Kaposváron is egyre népszerűbb, egyre több iskola csatlakozik és az országoson is egyre jobb eredményeket érünk el - tette hozzá Horváth Dániel.

Az országos döntőbe végül a három korcsoport győztes jutott tovább. A 2002/2003 és a 2005/2006-os korcsoportokban egyaránt a Kodály Zoltán Központi Iskola csapatai végeztek az élen, míg a 2006/2007-esek mezőnyében a Balatonboglári Általános Iskola jutott tovább.

Címkék: sulipóló, 2015, Kaposvár, sport