Tatamiborítást kapott a Városi Sportcsarnok küzdőtere, ahol csaknem kétszáz kis dzsúdós vetélkedhetett egymással a házi versenyen. A Kaposvári Sportközpont és Sportiskola eseményén elsősorban olyan kisgyerekek indulhattak, akik még nem képviselték magukat országos vagy nemzetközi megmérettetésen.

- Ezt a versenyt szándékosan úgy hirdettük meg, hogy azok a kisgyerekek jussanak versenylehetőséghez, akik még a regionális versenyekre is csak kisebb arányban járnak. Tehát azok, aki még nem versenyeznek, egy ilyen kis családias jellegű versenyen tudjanak részt venni - árulta el a KASI vezetőedzője, Böröcz Zsolt.

Ötven kaposvári iskolás mellett húsz óvodás vett részt az eseményen, utóbbiak viszont csak földharcban mérhették össze erejüket egymással. Számos korcsoportban, a négy évesektől elkezdve egészen tizenkét éves korig szállhattak szembe egymással a gyerekek. A kicsik sikerélményének növelése érdekében a versenyen minden induló éremdíjazásban részesült. Az ehhez hasonló eseményeknek köszönhetően a gyerekek körében nagy népszerűségnek örvend a dzsúdó.

A környező településeken is egyre nagyobb tömegeket vonz a sportág. Nagyban hozzájárul ehhez a KASI valamint a Kaposvári Judo Klub munkássága, hiszen több edzőjük is oktat a Kaposvár vonzáskörzetében lévő községekben.

- Most tizennégy településnek a sportolói vetélkednek itt egymással, és ebből a tizennégyből, akik itt most jelen vannak, tíz olyan van, ahol a mi segítségünk révén sikerült elindítani a judo sportágat - tette hozzá Böröcz Zsolt.

Ezek közé a települések közé tartozik például Szigetvár, Böhönye, Taszár valamint Szenna is, ahonnan a mostani viadalra is szép számban érkeztek fiatalok. Mellettük még tolnai, zalai és Baranya megyei egyesületek is elfogadták a kaposváriak meghívását, így a sportiskolának sikerült az egész sportcsarnokot megtöltenie dzsúdós növendékkel.

Címkék: judo, kasi, cselgáncs, sport