Idén is Somogyvár adott otthont a UEFA Grassroots torna regionális döntőjének. A Magyar Labdarúgó Szövetség és a Hit és Sport alapítvány által közösen rendezett viadalának legfőbb célja az volt, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek számára futballozási lehetőséget biztosítsanak, valamint, hogy minél többen csatlakozzanak a programhoz.

- Kezdetben hat régió, jelenleg viszont már tíz régió működik, 1300-1400 gyerek sportol évente és az a célunk, hogy bővítsük a régiók számát - mondta a Hit és Sport Alapítvány Grassroots Koordinátora, Bajákiné Kovács Margit.

A Grassroots kezdeményezés mottója, hogy a játék öröméért focizzanak a gyermekek. Emellett pedig fegyelemre is nevelik a fiatalokat.

null

- Nagyon lelkesek, igaz, hogy ők nem igazolt és profi játékosok, de annak ellenére a profikat megszégyenítő lelkesedéssel játszanak, és valahogy olyan fegyelmet tudnak produkálni a gyerekek, tehát a sport a fegyelemre nevel, és olyan fegyelmezettséggel és sportszerűséggel játszanak, amik meghazudtolják a kinti civil élet körülményeit - árulta el a Zalaegerszegi Gyermekotthon edzője, Kókai György.

Az idei tornán az elmúlt évekhez hasonlóan a zalaegerszegi és a kaposvári gyermekotthon is részt vett, de természetesen a hazai pályán szereplő somogyváriak sem maradtak távol.

Az egész napos viadalon végül épp a Somogyvári Gyermekotthon végzett az élen, megelőzve a kaposváriakat. A győztes csapat tagjai így részt vehetnek majd a pasaréti, Esély Fesztiválon is.

Címkék: grassroots, labdarúgás, foci, sport