Mondhatni villámrajtot vett a Kaposvári VK csapata a VasasPlaket elleni helyosztón a Városi Uszodában. Vikalo góljával a hazaiak ragadták magukhoz a vezetést, Parezanovic duplájával és Surányi találatával pedig már az első negyed végén 5-1-re elhúzott a KVK. Meglepő volt a kaposváriak négy gólos előnye, hiszen a fővárosi mérkőzésen fej-fej mellett haladt egymás mellett a két együttes.

A második negyed kevesebb izgalmat tartogatott, mindössze a kaposvári nevelésű Juhász-Szelei Norbert találatát jegyezhettük fel, amivel a félidőre három gólra feljött a Vasas.

A harmadik negyedben aztán jött a hidegzuhany. Igaz ez a játékrész is egy Vikalo góllal indult, de utána beindult a Vasas. Egy negyed alatt hatszor landolt a labda Szécsi kapujában, főként Takács Bálintnak köszönhetően, amivel a fővárosiak 8-6-ra megfordították a mérkőzés állását. Ráadásul a negyedik negyed is vendég találattal indult, így egy negyed alatt, három gólos hátrányból kellett volna felállniuk Fekete Szilveszter tanítványainak.

Berta büntetőjével sikerült is faragniuk hátrányukon a hazaiaknak, majd pedig másfél perccel a vége előtt jöttek Surányi László percei. Előbb egy megúszás után sikerült felhoznia egy gólra a KVK-t, majd az utolsó percben jött az egyenlítés is.

A rendes játékidőben több gól már nem is esett, így az első mérkőzéshez hasonlóan jöhettek a büntetők. Az első pár után még egyik csapat sem hibázott, utána viszont Ágner durrantott csúnyán fölé, majd pedig Gyárfás lövését fogta Szécsi. A hetedik hely sorsa végül a hetedik körben dőlt el. Ágner másodszor már nem hibázott, míg Juhász-Szelei ezúttal nem járt túl Szécsi eszén, így végül 15-14-re verte a KVK a Vasast.

Földi László vezetőedző, VasasPlaket: Fantasztikus dolog volt, hogy ez a csapat egy négy gólos hátrányból, mert nem csak 5-1 volt ha jól emlékszem, hanem 6-2 is volt és onnan fordítottunk 9-6-ra, ott a Kaposvár torpant meg és került mély gödörbe, viszont fölemésztett egy csomó engergiát, nem csak fizikálisan, hanem mentálisan az, hogy fel tudtunk zárkózni és elmentünk, és a végén meg olyan hibákat csináltunk amiket meg a Kaposvár tudott kihasználni.

Fekete Szilveszter vezetőedző, Kaposvári VK: Tudtuk, hogy kiegyenlített erők játszanak, a sírból hoztuk vissza megint, ugyanakkor a második negyedben akár 10-1-re is elmehettünk volna. A végén asszem igazságos volt, hogy döntsön a jobb ötméteres lövő. Ez most már úgy hagyomány, nem szerettük volna megtörni a hagyományt, úgyhogy örülünk, hogy sikerült.

A kaposváriak a rájátszás során négyszer is büntetőkkel verték ellenfelüket és összességében megérdemelten szerezték meg a hetedik helyet, ami a klub fennállásának legjobb élvonalbeli helyezése is egyben.

Címkék: OB 1, Kaposvári VK, Vasas, sport