Egy héttel a fehérvári országos döntő előtt egy házi tornával igyekeztek tartani jó formájukat a Kaposvári Röplabda Akadémia mini és kismini csapatai. A Kodály iskola tornatermében hét lány, valamint két fiú együttes lépett pályára a RÖAK kupáján, ahol a felkészítés mellett a csapatok összekovácsolása is nagy szerepet kapott. A kilenc csapat két csoportra bontva játszotta le mérkőzéseit ezen a napon.

- Van egy erősebb bajnokságunk, és egy kevésbé erős bajnokságunk, külön értékeljük a kettőt, mivel körülbelül azonos erősségű csapatok tudnak egymással versenyezni. Vannak idősebbek, ugye a minisek azok idősebbek, a kisminisek egy évvel fiatalabbak, de nem hiszem, hogy nagy problémát jelent most ebben a korosztályban ez a különbség, nagyon szoros meccseket játszanak eddig a gyerekek, és nagyon jó hangulatban telik eddig a délelőttünk - árulta el a Kaposvári Röplabda Akadémia edzője, Rák Rebeka.

A fiatalok rengeteg sikerélménnyel gyarapodtak, ami az önbizalmuknak is jól tett az országos döntő előtt.

A két szettes, vagy két nyert szettig tartó mérkőzéseken rengeteg szoros eredmény született.

A Fenyvesi Barnabással felálló mini fiú csapat három együttest maguk mögé utasítva veretlenül nyerte meg a tornát az idősebbeknél. A fiatalabbak csoportjában a Szombathelyi Kitti vezette mini leány csapat végzett az élen három lány, valamint egy fiú egyletet megelőzve.

Címkék: mini, döntő, röplabda, sport