Első idei teniszversenyét rendezte a Donner Sport Klub az elmúlt hétvégén. Az amatőrök számára kiírt évadnyitón egyéni és páros viadalokat is rendeztek.

- Öt kategória van, férfi egyéni számokban már játszanak a játékosok, 45 év alatt, és 45 fölötti korosztályban pénteken kezdődtek el a mérkőzések. Ezen kívül egy 60 év feletti kategóriát hirdettünk még vasárnapra, illetve férfi párost - mondta Witz Viktória, a Donner Sport Klub ügyvezetője.

A 45 év alattiak kategóriája kilenc indulót számlált. Két csoportba osztva kezdték meg a küzdelmeket a versenyzők, ahonnan az első két helyezett továbbjutó keresztjátékban harcolhatott a döntőbe jutásért. A végső győzelemért Vönöczky Áron és Dr. Kollár Gábor küzdhetett meg, kettejük viadalát pedig Vönöczky nyerte 8:1 arányban. A 45 év fölöttieknél is hasonló volt a szisztéma. Az erős mezőnyben a versenyzők felkészülten szálltak harcba az érmekért.

- Tavalyhoz képest kicsit jobb formában, most sokkal többet játszottam a télen. A probléma csak az, hogy főleg párost, és itt ugye most egyes versenyben indulok, majd párosban is persze, és azért nem mindegy, hogy az ember miben játszott előtte. Néha érződik az, hogy szélesebb a páros pálya, és többször kiütöttem, de elmegy a játék stílusa - válaszolta Csendes Gábor.

Csendes Gábor egészen a döntőig menetelt, ott azonban megálljt parancsolt neki Stefler Péter, aki 8:3-ra legyőzte őt az aranycsatában.
A 60 éven fölüliek között négy versenyző indult, akik körmérkőzéseket játszva döntöttek a helyezések sorsáról. Az élen a kaposvári Tóth Zoltán végzett, aki hibátlan mérleggel bizonyult a legjobbnak.

null

A férfi párosoknál három duó képviselte magát a tornán. A győztes Gulyás Gábor – Gulyás Márton páros mindkét mérkőzését megnyerve végzett az élen ebben a kategóriában.

Május utolsó hétvégéjén két rendezvénnyel várja az érdeklődőket a Donner Sport Klub. Pünkösdkor a röplabdázóké lesz a főszerep a donneri salakos pályán, emellett pedig egy hagyományőrző, faütős teniszversenyt is szerepel a hétvége programjában.

 

Címkék: évadnyitó, donner, tenisz, sport