A 17 éven aluliak másodosztályú bajnokságában szereplő Bene Ferenc Akadémia U16-os csapata a Kozármislenyt látta vendégül a legutóbbi fordulóban. A látogatók mindössze három ponttal előzték meg a tabellán a Rákóczit, így a zöld-fehérek egy győzelemmel eltűntethették volna a két csapat közti különbséget. Az elsődleges célkitűzés azonban nem csupán ez volt.

- Az elvárás az a jó játék. Az, hogy ez milyen eredményt hoz, az egy kérdés. Itt elsődleges az, hogy a játék milyen, hogy amiket gyakorolunk edzésen, azokat mérkőzésen viszont látom-e. Annak örülök, hogy ha ezt viszont látom - mondta a meccs előtt Bruncvig Róbert, a Kaposvári Rákóczi BFLA U16-os csapatának vezetőedzője.

Az első félidőben a vendégek 2-1-es előnyre tettek szert, a hazaiak szakvezetője pedig több kifogásolni valót is talált csapata játékában.Vezetésük ellenére a Kozármislenynél sem voltak maradéktalanul elégedettek a nyújtottakkal.

- Nekünk van egy fajta játékstílusunk, amit minden mérkőzésen próbálunk megvalósítani. Ez tulajdonképpen a labdabirtokláson keresztül való támadás felépítések, és ebben éreztem nagy hiányt. Nagyon kapkodó volt a játékunk, sok labdát elívelgettünk, ami azt mondom, hogy még ezen a szinten is megengedhetetlen - tette hozzá Ángyán Norbert, a Kozármisleny FC vezetőedzője.

Nagyot fordult a kocka a második félidőben. Sokáig őrizni tudta előnyét a vendég együttes, a 70. percben azonban megtörte ellenfelét a Rákóczi. A mérkőzés utolsó 20 percében négy gólt rámoltak be Bruncvig-edző fiai, akik így 5-2-re lesöpörték ellenfelüket a pályáról. Győzelmükkel a fiatalok beérték pontszámban a Kozármislenyt. Előzniük viszont rosszabb gólkülönbségük miatt nem sikerült, így maradtak a hatodik helyen a 22. fordulót követően.

Címkék: bene ferenc labdarúgó akadémia, kozármisleny, bajnoki, sport