Az országos döntőbe jutás volt a tét a Kodály iskola tornatermében rendezett elődöntős selejtezőn a Fino juniorjai számára. A fiatalokra két mérkőzés várt a csoportjukban szereplő MAFC, valamint a Győr ellen. Németh Ferenc játékosai először a fővárosiak ellen léptek pályára, akik ellen 3-1 arányban jobbnak bizonyultak.

- Az alapszakaszban már találkoztunk, ott nyertünk 3-0-ra, hogy ha jól emlékszem. Annyi volt a különbség, hogy amikor az alapszakaszban játszottunk ellenük, akkor nem ez a játékos keret volt, most jó pár játékossal kiegészültek, és ezáltal erősebbek voltak ahhoz képest - mondta Németh Ferenc, a Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino edzője.

Az első szettet a budapesti csapat tudta megnyerni, azt követően viszont a hazaiak a maguk javára tudták billenteni a mérleg nyelvét.

- A fordulópont az volt, hogy a nyitásfogadásaink bementek. Nagyon jól nyitottak az elején, viszont mi eléggé gyengén kezdtünk be nyitásfogadásban. Ez följavult, és az volt a fordulópont, hogy ezt sikerült fejben helyretenni magunkban, és följavulnunk, és felülmúlni a csapatot - válaszolta Bozóki Bence, a Kaposvári Röplabda Akadémia-Fino játékosa.

Második mérkőzésüket a Győr csapatával vívták Bozókiék, akiket ugyancsak sikerült két vállra fektetniük, így pedig, első helyen végezve csoportjukban, egyenes ágon jutottak be a hatcsapatos országos döntőbe. A fiúk bizakodva várják a tornát, és reményeik szerint harcban lesznek az aranyéremért.

- Minden esélyünk meg van arra, hogy a döntőbe jussunk, ott viszont a helyzeti forma, a lendület, az akarás eldönti majd az egész meccset - tette hozzá Bozóki.

A csapat az alapszakaszt az első helyen zárta, és a veretlenül megvívott elődöntős selejtezőt követően remélhetőleg a májusi hatos döntőt egy szépen csillogó éremmel fejezi be.

Címkék: RÖAK, junior, siker, sport