Az alapszakaszban 22, a bajnoki negyeddöntőben és az elődöntőben hat, a Magyar Kupában pedig ugyancsak hat mérkőzést vívott meg sikerrel a Fino legénysége a 2014/2015-ös évadban. A 34 meccsből álló veretlenségi sorozat a lehető legrosszabbkor, a döntő első találkozóján szakadt meg, és a második meccset is elvesztette a társaság. Kecskeméten a sok hiba pecsételte meg a csapat sorsát, és ugyancsak lényeges momentum volt, hogy a harmadik szettben az öt játszmalabda közül egyet sem sikerült értékesíteni. A Fino vezetőedzője, Demeter György mégis bizakodó a folytatás előtt, a párharc ugyanis az egyik fél harmadik sikeréig tart.

- Aki frissebb lesz, aki mentálisan erősebb lesz, az fogja a csatát nyerni. Nagyon bízom benne, hogy az ötödik mérkőzésen, május 2-án a bajnoki aranyat mi tudjuk majd átvenni - mondta Demeter György, a Fino Kaposvár SE vezetőedzője.

A kecskemétiek szerb szakvezetője ezúttal is sejtelmesen fogalmazott a folytatást illetően.

- Ez csak a második meccs, ismerem a Kaposvárt, tudom, mire képes, és ismerem az én csapatomat is. Nem úgy megyünk, mint ha utolsó meccs lesz. A mentális felkészülésben sokat segítettek a kaposvári játékosok is, majd a végén elmondom, miről van szó - tette hozzá Szasa Nedeljkovics, a Kecskeméti RC vezetőedzője.

A Fino-Kecskemét döntő harmadik felvonása szombaton 17 órakor kezdődik a városi sportcsarnokban. A belépés ingyenes, és a fiúk abban bíznak, hogy kitartó szurkolóik segítségével végre megverik riválisukat, Egy győzelem pedig erőt adna a folytatáshoz is. A kaposváriak egyébként 2001-ben nyertek bajnokságot 0-2-ről, akkor a Dunaferr ellen jött össze a bravúros fordítás.

Címkék: bajnoki döntő, Fino Kaposvár, Kecskemét, sport