Kihagyott helyzetekkel kezdődött a bajnoki negyeddöntő nyitánya - tudósít a delfinek.hu, aztán Ruják két büntetője jelentett vezetést a Sopronnak. Jól dobtak távolról a vendégek, a támadó lepattanókat pedig a hazaiak szedték jobban. Próbált gyors kosárlabdát játszani a kaposvári alakulat, Fodor Márton triplája után pedig máris következhetett Sabáli edző időkérése. Öt perc után már Poscsicsot is csatába küldte edzője, de ő sem tudta megakadályozni, hogy Frazier légpassza után Hendlein elemi erővel zsákoljon. Sokat keményedett a hazaiak védekezése, így a negyed végére sikerült 30–19-es vezetést szerezni. Több labdát is szereztek a soproni akciókat sikeresen meghiúsító kaposváriak, a gyors ellentámadásokból pedig tartani tudta tíz pont feletti előnyét a somogyi csapat. Próbálta forgatni együttesét Sabáli edző, de számottevő változást egyik pályán lévő ötöse sem tudott kiharcolni a szünetig. Raivio triplája a húsz pont feletti különbséget jelentette a 17. percben, az ünneplő szurkolóhad pedig tombolva biztatta kedvenceit. A statisztikák hűen tükrözték a két csapat közti különbséget, gyakorlatilag mindenben jobbak voltak a hazaiak.

A nagyszünetet követően Hendlein triplája nyitotta a kaposvári kosarak sorát, s néhány soproni pont után Raivio is eredményes volt távolról. Szervezettebben kosárlabdáztak a vendégek, így többször jutottak üres helyzethez. Más kérdés, hogy nem mindig értek célt dobásaik. A kezdő csapattal pályán lévő kaposváriak öt perc elteltével 71–48-as állást alakítottak ki, de a csereként érkező Jancsikin újabb is újabb hármassal tette le névjegyét. A harmadik etap végén is fesztivál-hangulat uralkodott a lelátókon, ami nem is csoda, hiszen 78–59-et mutatott az eredményjelző. Thomas triplája jelentett gyógyírt a Sopronnak, de a vége egyértelműen a hazaiaké volt, akik ilyen arányban is teljesen megérdemelt győzelmet arattak. Frazier zsákolása után állva tombolt a lelátó, amely az ötven esztendős Filipovics Gordan ünnepléséről sem feledkezett meg. Az utolsó percekben Benke és Kovács Soma talált be újra, utóbbi triplája révén a 100 pontot is átlépték a kaposváriak.

Kaposvári KK - Soproni Sördögök: 103–69 (30–19, 27–18, 21–22, 25–10)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Földházi T., Benczur T., Tözsér D.

Kaposvári KK: Frazier (9/3), Raivio (23/12), Fodor M. (11/3), Hendlein (17/3), Spica (16). Csere: Horváth M. (2), Jancsikin (15/9), Benke (7), Grebenár (-), Papp P. (-), Kovács S. (3/3). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Soproni Sördögök: Thomas (14/9), Ruják A. (18/3), Boriszov (13), Tóth G. (7/3), Trepák (6/6). Csere: Poscsics (2), Takács N. (2), Edwards (5/3), Molnár M. (2), Bakk (-), Bán (-). Vezetőedző: Sabáli Balázs. Szakmai igazgató: Patonay Imre.

Fekete Ádám: "Jó ritmusban játszottunk, a kellő hangulatot pedig megteremtette a szurkolótáborunk. Az első meccs megvan, de ettől a pillanattól kezdve készülünk a másodikra."

Sabáli Balázs: "Gratulálok a Kaposvárnak, 1–0, de semmi több nem történt. Ugyanakkor ezzel a játékkal hazai pályán is ki fogunk kapni. Elsősorban mentális dolgok hátráltattak bennünket."

Címkék: negyeddöntő, Sopron, KKK, sport