Utolsó alkalommal szerepeltek hazai pályán az NB II-es bajnokság 21. fordulójában az 1. MCM SE férfi tekézői. A csapatra komoly feladta várt, hiszen ellenfelük a bajnokság elitjéhez tartozó Nagymizdó SE volt.

- Bajnoki cím várományosa volt, tavaszi fordulók nem úgy jöttek nekik össze, ahogy szerették volna, így marad nekik a dobogó. Bajnokok már nem tudnak lenni, de mindenképp dobogó esélyes csapat így is - mondta Lapat Krisztián, az 1. Magyar Cukor Manufaktúra SE csapatkapitánya.

A 12 csapatos bajnokság második felét erősítő kaposváriak szerették volna megfricskázni ellenfelüket utolsó hazai bajnokijukon.

- Mindenképpen nyerni szeretnénk, hazai pályán tavasszal nagyon jól szerepelünk. Szeretnénk is megőrizni ezt a tendenciát, utolsó hazai mérkőzésünkön szeretnénk szépen búcsúzni - tette hozzá Lapat.

A házigazdák az első párosok alkalmával el tudták rabolni a pontokat ellenfelüktől, de a vendégeknek sikerült felállniuk a padlóról.

- Sajnos szerényen tudtunk összeállni, úgyhogy a biztonságos 5-3-ban bízunk. Reméljük, hogy 2-0 után, 2-2-re sikerült visszahozni a mérkőzést, úgyhogy mérkőzésben vagyunk újra. Úgy gondolom, hogy innentől egy 5-3-as eredmény ide-oda, bármelyik csapat részére benne lehet - válaszolta Vörös Zoltán, a TOPIDO Nagymizdó SE csapatvezetője.

A felek végül nem bírtak egymással, és kiélezett végjátékban 4-4-es döntetlen született a mérkőzésen. A kaposváriak legeredményesebbje Nagy Róbert volt ezen a találkozón 459 ütött fával, de Gábor Levente is kitett magáért, aki 445-ig jutott el.

Lapat Krisztiánék a záró fordulóban a már bajnok Herény SE otthonába látogattak. A hazaiak nem sok esélyt adtak a somogyiaknak, összesen 136 fát verve ellenfelükre 6-2 arányban magabiztosan húzták be az összecsapást.

Az 1.MCM SE így nyolcadik helyen végzett az idei kiírásban, tíz győzelmet, egy döntetlent és tizenegy vereséget számlálva.

Címkék: 1. Magyar Cukor Manufaktúra SE, NB II, teke, sport