Hajrájához érkeztek a küzdelmek a középszakasz felsőházában, ahol két fordulóval a vége előtt továbbra is rengeteg a nyitott kérdés. A Kaposvári KK jó eséllyel pályázik a negyedik hely megszerzésére, ami pályaelőnyt jelentene a rájátszás első körében. Nagy lépést tehetnének e felé a fiúk abban az esetben, ha a soron következő, Paks elleni derbijüket győzelemmel zárnák. Nem ígérkezik könnyűnek a feladat, hiszen a tolnaiaké az egyetlen csapat a bajnokságban, amelyet Hendleinéknek még nem sikerült egyszer sem elverniük. Az ASE a bajnok Szolnok elleni hazai győzelemmel hangolt a mieink elleni találkozóra, míg a KKK előző mérkőzését elvesztette a Kecskemét otthonában. Jó hír azonban, hogy Nik Raivio, aki azt a találkozót kihagyni kényszerült kisebb sérülése miatt, szerdán már újra hadra fogható lesz.

- Kicsit meghúztam a lágyékomat, ami miatt néhány napot ki kellett hagynom, hogy pihentessem a sérült testrészemet, de már teljesen jól érzem magam, rendbe jöttem és izgatottan várom, hogy újra pályára léphessek - mondta a hétfői edzés előtt Nik Raivio.

A paksiak ezzel szemben hosszú ideje több, palánk alatt bevethető játékosukat kénytelenek nélkülözni sérülés miatt, ez pedig a kaposváriak malmára hajthatja a vizet.

- Magasabb szerkezetben tudunk felállni ellenük, igaz mi is a gyors, rohanós játékot kedveljük, akárcsak ők. Ki kell használnunk a magasságfölényünket, hiszen nagyjából két egyforma stílusú csapat fog összecsapni. Egy nagyon jó mérkőzésre számítok, hazai pályán mindig jól szerepelünk, remek lehetőség előtt állunk, de természetesen egyáltalán nem lesz könnyű dolgunk - tette hozzá Raivio.

A két csapat legutóbbi, paksi összecsapásán is igyekezték kihasználni ellenfelük gyengeségét a kaposváriak, ám szoros csatában végül a paksiak tudtak győzedelmeskedni.

- Az utolsó meccsen is ez lett volna a lényeg, hogy ezt használjuk ki, de valamiért nem jött össze. Valamiért nem jött össze, most próbáljuk kicsit erőteljesebben előhozni azokat a játékokat, ahol esetleg a Marko egyedül marad a gyűrű alatt, és négyen állunk kint. Más taktikát folytatunk, mint mondjuk az utóbbi pár mérkőzésen - válaszolta a csapat centere, Horváth Márton.

Ez alkalommal a hazai pálya előnye Horváthék mellett szól majd, a csapat tagjai pedig alig várják, hogy újra saját közönségük előtt játszhassanak.

- Nyilván nagyon jó lesz, ha csak visszagondolok, mondjuk a Szolnok meccsre, zseniális volt. Zseniális volt az, hogy nem csak, hogy tele volt a csarnok, de hogy még több ember is volt, mint amihez általában hozzászoktunk, mert ugye a vendégszektort is kaposvári szurkolók töltötték meg, úgyhogy zseniális, egyre jobb. Ahogy így felépül a szezon elejétől, szerintem nagyon jó. Nagyon hálásak lehetünk - tette hozzá Horváth.

A szerdai rangadó 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban, melyről szöveges formában a KaposPont is beszámol majd.

Aki viszont a helyszínen szurkolna, az már akár kedden megveheti a belépőt 17 és 18 óra között! A szurkolók képviselői pedig arra kérnek mindenkit, hogy ha tehetik, fehér felsőben érkezzenek a mérkőzésre!

 

Címkék: Atomerőmű, Paks, Kaposvári KK, rangadó, kosárlabda, sport