A kaposvári sportklubok már évek óta pályázati úton juthatnak pénzhez, és ez a rendszer a tapasztalatok alapján jól bevált. A sportbizottság a hagyományokhoz híven az áprilisi ülésén döntött arról, hogy erre az évre melyik egyesület mekkora támogatást kap.

- Idén megnőtt a sportpályázatok iránti érdeklődés. Növekvő tendenciát mutat a 71 pályázó, a 10 millió forintos Sport Keret terhére közel 35 millió forint pályázati igény érkezett be - mondta Pintér Rómeó, a kaposvári sportbizottság elnöke.

A Sport Keret összegének 70 százaléka jut eredményességi és utánpótlás-támogatásra, valamint a kiemelt rendezvényekre. Örömteli, hogy ebben az évben több nemzetközi versenynek is otthont ad a somogyi megyeszékhely – hangzott el az ülésen. A versenysport mellett a szabadidősport és fogyatékosok sportjának képviselői is kapnak támogatást, de ez még nem minden.

- Kaposvár város önkormányzata nem csak a Sport Kerettel, hanem egyéb módon is támogatja a kaposvári sportszervezeteket, például az intézmény fenntartási támogatásokkal és egyéb, nem forintosítható hozzájárulásokkal is igyekszünk minél inkább melléállni a kaposvári sportnak - tette hozzá Pintér Rómeó.

A sportbizottság az idén 600 ezer forinttal támogatja azokat a sportszervezeteket, amelyek alapfokú bajnokságokat rendeznek kispályás labdarúgásban, tekében és asztaliteniszben.

- A legnagyobb fejlődést az elmúlt időszakban a kispályás labdarúgás mutatta fel a Sportpálya 2004 Egyesületnek köszönhetően. Hat-hét éve 14 csapat játszott az amatőr bajnokságban, most harminc feletti a számuk, nagyon szépen felfejlődött ez - válaszolta Szerb György, kaposvári sportreferens.

Mindez annak is köszönhető, hogy az elmúlt években sokat javultak a sportolási lehetőségek, a csapatok immár műfüves pályákon rúghatják a labdát hétről hétre.

Címkék: sportbizottság, április, 2015, pályázat