Férfi U19-es válogatottunk a hétvégén az olaszországi Pordenone városában, a Ferruccio Cornacchia Emléktornán szerepelt. Bár csapatunk ugyan nem tudott bekerülni a legjobb nyolc közé, ez annak tekintetében nem volt annyira meglepő, hogy egy korosztállyal idősebbek között szerepeltek, így ha éremmel nem is, de rengeteg tapasztalattal és élménnyel lettek gazdagabbak a fiúk - írja tudósításában a Magyar Röplabda Szövetség honlapja.

Az előjelek nem voltak a legjobbak, mert az indulás előtti napon az egyik játékos, az ütő Tar Szabolcs és Tomanóczy Tibor másodedző is lebetegedtek, így ők nem is tudtak elutazni a csapattal. A mieink a chilei válogatottal, a bolgár Dunav Ruséval és a Padovával került egy csoportba.

„Abból a szempontból szerencsés csoportba kerültünk, hogy az összes mérkőzésünk a center pályán volt" - nyilatkozta Zarka Péter, szövetségi kapitány, vezetőedző: "A csoportmérkőzések három szettesek voltak, az első, bolgárok elleni meccset 3:0-ra nyertük, aztán a chilei válogatott ellen 2:1-re kikaptunk, és végül az aznapi, utolsó meccsünket, a Padova ellen 3:0-ra veszítettük el. A chilei válogatott ellen nagyon izgalmas és szoros mérkőzésen maradtunk végül alul, akik végül egészen a döntőig meneteletek, amelyet a Trentino ellen játszottak."

Együttesünkben a Kaposvári Röplabda Akadémia két reménysége, Bögöly Gábor és Keen Cameron is helyet kapott. A két fiatal már a Fino felnőtt együttesében is bontogatja a szárnyait.


Magyar Ifjúsági Válogatott - U19 keret:

Bögöly Gábor (ütő- Kaposvári Röplabda Akadémia)
Keen Cameron (feladó- Kaposvári Röplabda Akadémia)
Guzmics Richárd (feladó- Dunaferr)
Kun Benedek (ütő- Dunaferr)
Kalmár Ákos (átló- Dunaferr)
Gönczi Imre (ütő- Szolnok)
Kholman Norbert (center- Dunaferr)
Madár Máté (liberó- Sümeg)
Kovács Nándor (center- Kecskemét)
Bohnicsek Szilveszter (center/ütő- Dunaferr)
Tar Szabolcs (ütő- Dunaferr)
Horváth Kristóf (ütő- Szolnok)
Szabó Márton (center- Kecskemét)

Zarka Péter- Vezetőedző
Tomanóczy Tibor- Edző
Balázs István- Masszőr

Címkék: Magyar Ifjúsági Válogatott, Zarka, U19, RÖAK, röplabda, sport