Alig telt el három perc a mérkőzésből, a vendég Vasas már három találattal vezetett a Városi Fürdőben. A kaposváriak ezután Sántavy, majd a kanadai-magyar Gros akciógóljával 3-2-re feljöttek. Az egyenlítés azonban nem sikerült, sőt Athén olimpiai bajnoka, Steinmetz Ádám, majd Bóbis Máté újra háromra növelte a különbséget. A 18 esztendős kaposvári Dobos Dávid játéka üde színfolt volt a második negyedben, egymaga két gólt szerzett, csapata pedig 7-5-re zárkózott fel. A Vasas azonban megrázta magát a folytatásban, Sedlmayer emberelőnyös góljával 10-6-ra, Bóbis lövése után pedig már 13-8-ra vezetett, esélyt sem adva a hazaiaknak a pontszerzésre. A végeredményt egy kaposvári nevelésű, ám a nyár óta már az angyalföldieket erősítő játékos állította be.

A Kaposvár 14-8-ra veszítette el találkozót, melyen Dobos mellett Kovács Olivér és Ronen Gros szerzett még két gólt. A vendégektől Steinmetz és Gyárfás 4-4 találatig jutott.

Földi László vezetőedző, Vasas Plaket: Ennek a meccsnek a mi szempontunkból túl nagy jelentősége nem volt, mert se előrébb se hátrébb nem tudnunk volna kerülni a tabellán, most az a variációs lehetőség van még, hogy a BVSC kikap a Debrecentől és a Debrecen meg fogja előzni a Kaposvárt. Akkor Vasas-Debrecen és nem Vasas- Kaposvár összecsapások lesznek az elkövetkezendő mérkőzéseken.

Jól számolt a vendégek trénere, a Kaposvár a 10. helyről várhatja a bajnokság rájátszását és a BVSC-vel találkozik majd. Fekete Szilveszter tanítványainak a folytatásban vesztenivalójuk nincs: legrosszabb esetben maradnak tizedikek, de akár a hetedik helyen is befejezhetik a szezont. A sajátnevelésű fiatalok a folytatásban még több lehetőséget kaphatnak, a szurkolók ennek már a Vasas elleni mérkőzésen is láthatták a jeleit.

Fekete Szilveszter vezetőedző, Kaposvár VK: Szerintem mindenképpen a fiatalok szempontjából hasznos volt, volt egy-két szép egyéni teljesítmény, a Kléber Balázs, aki már védett Eger, Szolnok topcsapatok ellen, neki az első hazai bemutatkozása volt.

Az ausztrál Jeremie Davie-nek pedig ebben a szezonban az utolsó mérkőzését játszotta kaposvári színekben, ő a találkozó után haza is utazott. A KVK a rájátszás első fordulójában szombaton 11 órakor a BVSC-vel találkozik a fővárosban.

Címkék: Kaposvári VK, Vasas, OB I., sport