Hangos viadalokat rendezett hazai környezetben a kaposvári Lovasakadémia SC ritmikus gimnasztika szakosztálya.

- Két versenyt rendezünk tulajdonképpen egyben, az egyik az a diákolimpiáknak a megyei döntője. Azért mondom így, hogy diákolimpiáknak, mert több megyének is itt zajlott most a versenye, nyilván Somogy megyéé, illetve volt egy Fejér megyei csapat és lesz Tolna megyei versenyző is. Ezzel egy időben a Berczik Sára Országos Emlékversenynek nyugat-magyarországi regionális döntője is ma zajlik - mondta a Lovasakadémia SC vezetőedzője, dr. Balogh Orsolya.

A két sorozatban összesen több mint 200 kisgyermek mérhette össze egymással a tudását.

A Berczik Sára emlékversenyt olyan kislányok számára írták ki, akik nem versenyszerűen űzik a sportágat. Nekik az rg sokkal inkább az esztétikus, nőies mozgásról szól.

Rőrigh Laura produkciójával lenyűgözte a zsűrit, és szabadidős kategóriában első helyen végzett a kisgyermekek közt. Mellette a minik közt ugyancsak szabadidős kategóriában induló Nagy Melissza szintén első hellyel zárt a Lovasakadémia színeiben.

A Diákolimpia regionális helyeiért küzdők között is számtalan versenyző képviselte a Lovasakadémiát, és a lányok a közelmúlt sikerei után ez alkalommal is bíztak a jó szereplésben.

Felden Petra a II.B. kategóriában a második helyen zárt labdával, összetettben pedig összejött a dobogó harmadik foka. A Lovasakadémia versenyzői taroltak a megmérettetésen: Laklia Lúcsia első helyezett lett összetettben, szabad gyakorlattal és labdával egyaránt, Gyenesei Fanni 2. volt összetettben, labdával pedig harmadik. Rajtuk kívül Kulcsár Adrienn és Szombathelyi Zsófia is dobogón végzett szabad gyakorlatával.

Címkék: érem, kaposvár, sport