Két évvel ezelőtt sokan várták nagy érdeklődéssel, hogy sikerül a kaposmérőiek vadonatúj rendezvénye. A község immár egy sporteseménynek köszönhetően is az érdeklődés középpontjába került, és a 2013-as Mérő Maraton sikere után 2014-ben, majd az idén sem maradt el a folytatás. Ismét jelentős volt az érdeklődés, és mindkét távon izgalmas volt a verseny a legjobb helyezésekért.

Az indulók a közös bemelegítés után a kaposmérői szabadidőparkból rajtolhattak el, és minden célba érkezőt nagy taps fogadott. A 21 kilométeres táv indulói a környék látnivalóival is megismerkedhettek közelebbről.

- A visszajelzések szerint az útvonal mindenkinek nagyon tetszett és a szervezéssel is mindenki elégedett volt. Terveink szerint jövőre, immár még több tapasztalat birtokában ismét megszervezzük majd a versenyt - összegezte a tapasztalatokat a rendezők képviseletében dr. Mészáros Renáta, Kaposmérő jegyzője.

null

Végül, a hölgyek között, hét kilométeren, korcsoportjában Kötő Luca, Csörnyei Csabáné és Fülöp Mariann, 21 kilométeren pedig dr. Költő Gyöngyvér és Hakszer Erika nyert. Az urak mezőnyében, a rövidebb távon Pörnecz Dávid, Kolonics Tamás és Csörnyei Csaba, félmaratonon pedig Somogyi Norbert, Kerekes Bokta és Bognár László bizonyult a legjobbnak.

Címkék: Mérő Maraton, összefoglaló, 2015, sport