A Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia első ízben rendezte meg somogyjádi tornáját. A klub utánpótlás csapatai nagyon sok tornán részt vettek a téli időszakban, de hiányzott a palettáról egy hazai szervezésű kupa. A küzdelmeket két korcsoport számára írták ki, és nívós ellenfelei akadtak a kaposvári együtteseknek.

- Két korcsoportban szerveztük meg ezt a mai tornát, az U10-eseknek, és az U12-eseknek. Nagy örömünkre nagyon rangos csapatok elfogadták a meghívásunkat, úgyhogy itt köszönthetjük a Videotont, a PMFC-t, a Szekszárdiakat, és nem sorolnám fel mind a tizenkét csapatot - mondta Pozsegovics Gábor, szervező.

A Bene Ferenc Akadémia U10-es csapatának újdonsült segítője akadt a téltől, mégpedig egyenesen a Rákóczi felnőtt csapatának állományából.

- Enyém, meg a Horváth Tamás kollégámé a kaposvári U10-es korosztály. Már két éve foglalkozok velük, a Tomi az most kapcsolódott be a téltől. Ez a téli utolsó tornánk, ami bent történik, a többi pedig már tavasszal kint lesz - tette hozzá Pfeiffer Bence, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U10-as csapatának edzője.

A torna kiváló alkalmat biztosított a tavaszi Bozsikos tornákra való felkészülésre, ahol Pfeiffer csapata az egy évvel idősebb, U11-es korosztályban szerepel. A gyerekek fejlődését nagyban segítik az ehhez hasonló tornák, ahol roppant erős ellenfelekkel mérhetik össze tudásukat.
Pozitív emlékekkel tért vissza Kaposvárra a Dombóvár csapata, akik a májusi Tavasz Kupán elért eredményük után ezen a tornán is sikeres szereplésben reménykedtek.

- Megmondom őszintén, hogy tavaly, mikor volt a Tavasz kupának a versenye, az U9-esekkel voltunk, az az ezen korosztállyal. Akkor azt sikerült megnyernünk, tehát végül is egy dobogós reményekkel jöttünk, aztán majd meglátjuk, hogy hogy sikerül - válaszolta Péter Imre, a Dombóvári Focisuli Egyesület edzője.

A tolnaiaknak ez alkalommal be kellett érniük egy második hellyel, az első helyen ugyanis az U10-eseknél a remek erőkből álló PMFC végzett, míg a harmadik helyen a Bene Ferenc Akadémia csapata zárt. Az U12-es korosztályában szintén a Pécs gárdája állhatott fel a dobogó legfelső fokára, míg a Rákóczisok az ötödik helyen végeztek.

A legjobb hazai játékosnak az U10-eseknél Németh Máté, míg az U12-esknél Bunevác Bence bizonyult. Mellettük még egy Rákóczis futballista kapott külön elismerést, a tíz éveseknél Pintér Mátét választották a legtechnikásabb játékosnak.

Címkék: bene ferenc labdarúgó akadémia, torna, Somogyjád, sport