A két sérült Takács Norbert és Dénes Gábor nélkül vette fel a küzdelmet a Sopron, míg a hazaiaknál Papp Péter hiányzott. Frazier triplája adta meg az alaphangot a kaposváriaknál, míg a túloldalon Poscsics maradt kétszer is ziccerben. Gyors akciókat vezettek a hazaiak, kiválóan működött a Hendlein-Spica kapcsolat a vendégek ellen. Ezt Sabáli Balázs sem hagyta sokáig szó nélkül, alig három és fél perc után már időkéréssel szakította meg a kaposváriak lendületét. A somogyiak is többször elaludtak védekezésben, így nem sikerült leszakítani a Poscsics révén nagyon eredményes soproniakat. Óriási adok-kapok zajlott a pályán, néhány ponttal azonban mindig a hazaiak tartottak előrébb. Hendlein a kilencedik percre elérte a 10 pontot, a negyedet pedig Tóth G. dudaszóval egy időben beeső triplája zárta 28–21-nél.

Próbált agresszívebben védekezni a Sopron, és sikerült is néhány labdát szerezve csökkenteniük a különbséget. Poscsicsot nem tudták tartani a kaposváriak, a centernek nagy szerepe volt abban, hogy nem került tízen kívülre a vendégcsapat. Próbált zónázni a Sabáli alakulat, ám nem nagyon tudták megakadályozni az újabb és újabb kaposvári találatokat. Spica valamennyi kísérlete a gyűrűben landolt, de Benke is eredményes volt egy triplával a sarokból. A félidő végén Tóth G. és Ruják tudta csökkenteni a különbséget, így 53–46-nál vonultak pihenőre a csapatok.

A folytatásban Poscsics lopta még közelebb az övéit, de Marco Spicát ő sem tudta megfékezni. Utóbbi 20 pont fölé jutott úgy, hogy száz százalékos dobóteljesítményt nyújtott. Fodor Márton egymás után szerzett két triplája a legjobbkor jött a hazaiaknak, de Tóth G. és Trepák is jól célzott a túloldalon. Spica pihenőjét jól használták ki a vendégek, és három pontnyira zárkóztak fel. A negyed végén fergeteges buzdítás közepette növelte tíz fölé előnyét a Kaposvári KK, amely 81–69-es állásnál kezdhette a záró játékrészt.

A négy fault miatt addig pihentetett Poscsics visszatérése sokat számított a soproniaknak, az ő találataival kúszott vissza tíz alá a határvárosi együttes. Raivio triplája, után Frazier csinált bolondot Pocsicsból, aki mellett kosarat szerzett, ráadásul a center az ütött faultja miatt kipontozódott. Az utolsó két percben letámadással próbálkozott a Sopron, de Hendlein a 100. kaposvári pontot is megszerezhette. Az utolsó másodpercekben állva ünnepelte a csarnok az újabb teljesen megérdemelt, pazar diadalt arató somogyi alakulatot.

Fekete Ádám:Minden meccsen arra törekszünk, hogy kiszolgáljuk a közönségünket. Ezt a látványos és eredményes támadó játékkal tehetjük meg, igaz ezúttal a védekezésünk gyengébb volt. A szurkolóink előtt le a kalappal és a játékosainknak is csak gratulálni tudok.

Sabáli Balázs:Gratulálok a Kaposvárnak, megérdemelten nyertek! Végig vezettek és amikor három pontra visszajöttünk két védekezési hiba miatt triplákat kaptunk. Többször eladtuk a labdát és az első félidőben nagyon sok támadó lepattanót engedtünk az ellenfélnek. Bármit próbáltunk védekezésben, rendre újabb kosarakat kaptunk. Mutatja ezt, hogy 92 pontot dobtunk, de mégis kikaptunk. Fáradt volt a csapatunk.

Kaposvári KK–Soproni Sördögök 106–92 (28–21, 25–25, 28–23, 25–23)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 900 néző. Vezette: Cziffra Cs., Gorka Sz., Rácz Zs.Kaposvári KK: Frazier (21/6), Raivio (14/3), Fodor M. (11/6), Hendlein (22), Spica (28). Csere: Jancsikin (3/3), Horváth M. (2), Benke (5/3), Grebenár (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Soproni Sördögök: Thomas (7/3), Edwards (8/6), Boriszov (11), Tóth G. (21/9), Poscsics (27). Csere: Ruják A. (13), Trepák (5/3). Vezetőedző: Sabáli Balázs. Szakmai igazgató: Patonay Imre.

Az eredmény alakulása: 3. perc: 9–6, 8. perc: 20–16, 12. perc: 34–27, 17. perc: 49–40, 22. perc: 57–51, 27. perc: 72–69, 32. perc: 83–74, 37. perc: 95–79. Kipontozódott: Poscsics (a 35. percben). Jók: Spica, Hendlein, Frazier, Raivio, illetve Poscsics, Tóth G., Ruják.

Címkék: sopron, meccs, kaposvár, sport