Szépszámú közönség előtt vághatott neki a Balmazújváros elleni kiesési rangadónak a Rákóczi NB II-es csapata. Olasz Dénes személyében egy új igazolás is feltűnt a meccs előtt, de a csatár elsőként csak a cserék között kapott lehetőséget.

Többet volt a labda az első percekben a hazaiaknál, de az első komolyabb helyzet mégis a vendégek előtt adódott. A 22. percben Virág beadására érkezett Pintér Norbert, de Somodi üggyel-bajjal fogni tudta a labdát. A 26. percben Zsivóczkyt kellett lecserélnie Prukner Lászlónak. A középpályás a hírek szerint arccsont törést szenvedett egy ütközést követően. Rögtön utána egy szép összjátékot követően Hadaró eresztett el egy lövést 18 méterről, de a labda elkerülte a vendégek kapuját. Néhány perccel késöbb Faggyas is hasonló helyzetből lőtt, de Radosevic fogni tudta a labdát. A 39. percben már a vendégek kapusa is verve volt, de Kovács Olivér lövése a kapufa mellett landolt, így 0-0-val vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

null

A második félidőre már egy harcosabb Rákóczi futott ki. Az első percekben ismét Hadaró veszélyeztette Radosevics kapuját, de a próbálkozása épp, hogy elkerülte a vendégek hálóját. Két veszélyes Albert-szabadrúgás után Somodinak is akadt dolga: Popovics küldött el egy csellel két kaposvári védőt, majd pedig rá is lőtte jó 18 méterről. A hazai kapus bravúrral védett. Nem sokkal késöbb Hadaró szöglete után kétszer is gólt szerezhettek volna a hazaiak, de a védők menteni tudtak a gólvonalról. A hajrában aztán kis híján megszerezte a vezetést a Balmazújváros. Popovics egyedül vezethette rá Somodira a labdát, de 16 méteres lövése kicsivel szállt el a felső léc fölött. A lefújásig még feljegyezhettünk egy Nagy Krisztián lövést is, de gólt végül nem láthattunk.

Egy pontot szerezett a Rákóczi a kiesési rangadón, ami a végén még sokat érhet, de a háromnak azért jobban örültek volna a kilátogató nézők.

Kaposvári Rákóczi FC - Balmazújváros 0-0
Kaposvár, 1300 néző. Vezette: Szilasi (Lémon, Takács)
Rákóczi: Somodi - Hadaró, Petrók, Lakatos (Hampuk 63.), Kiss - Zsivóczky (Király 26.), Kovács, Nagy, Albert - Faggyas, Balogh (Olasz 83.). Szakmai igazgató: Prukner László
Balmazújváros: Radosevic - Bokros, Papp, Batarelo, Németh, Kiss L., Sigér, Vachtler (Tóth 74.), Pintér, Virág (Popovic 57.), Batizi-Pócsi (Mijatovic 80.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Sárga lap: Hadaró (72.), Kovács (75.), Nagy (92.) ill. Papp (71.), Pintér (80.)

Címkék: Balmazújváros, NB 2, Kaposvári Rákóczi, sport