Az Eye of the tigerre hangoltak a felek a Táncsics Mihály Gimnázium csarnokában, ahol a szempárok a tigrisekre tapadtak az NB II. nyugati csoportjának utolsó fordulójának mérkőzésén. A kaposvári Tigris a Soproni Tigriseket látta vendégül, és az ugyan már biztos volt, hogy mindkét csapat bejutott a középszakaszba, mégis akadt még tisztázatlan kérdés, amire ez a találkozó adott választ.

- Egy mérkőzés van köztünk, tehát nekünk három vereségünk van, az ellenfelünknek négy. Tehát ezért lenne fontos győzni, hogy a rájátszásba akkor mi három vereséggel mennénk be, tehát két meccs előnyünk lenne a következő ellenfelek, akik mögöttünk vannak, így második helyen tudnánk zárni az alapszakaszt - mondta Fehér Iván, a Tigris KK edzője.

A Tigris KK-nak ebben a szezonban egyszer már sikerült legyőznie a Sopront: decemberben, fordított pályaválasztásban 70:73 arányban diadalmaskodtak a kaposváriak, ami hatalmas tettnek számított.

- Sopronban sikerült győznünk, három éve nem nyert senki Sopronban, nekünk sikerült, három ponttal nyertünk. Abból kell erőt meríteni, és ha azt a játékot tudjuk itt bemutatni, mint Sopronban, akkor van keresnivalónk - tette hozzá Fehér Iván.

Habár csak egy győzelem választotta el a kaposváriaktól a Sopront, az előzéshez nem volt elegendő csupán elverniük vendéglátójukat.

- Ugye most a Kaposvár a második, ha jól tudom, mi meg a harmadikak vagyunk. Tehát most például amennyiben többel nyerünk, mint amennyivel otthon kikaptunk, akkor helyet is cserélünk most is, illetve hát mind a két eredményt visszük magunkkal a középszakaszba. Nagyon kemény meccs lesz, arra számítunk, és kicsit elkéstünk, tehát az utazás is elnyúlt, úgyhogy nehéz dolgunk lesz - válaszolta Balogh Márton, a Soproni Tigrisek játékos-edzője.

A találkozó első félideje a rangadó jelzőhöz hűen szoros játékot hozott. Jól tartották magukat a soproniak, de két negyed után a hazaiak álltak előrébb öt ponttal. A nagyszünetet követően, a támadásban sokat hibázó vendégek ellen tovább növelte előnyét a kaposvári csapat, Mihalics és Kun pontjaival már tíz pontos különbség alakult ki a harmadik etap végéhez közelítve.
A záró játékrészben teljesen széthullott a vendég együttes, amelynek a parádésan védekező házigazdák csupán két pontot engedélyeztek a negyed első nyolc perce alatt. A Tigris KK végül 71-60-ra nyerte meg a találkozót.

Győzelmüknek köszönhetően Fehér Ivánék a második helyről vághatnak neki az áprilisban kezdődő középszakasznak, ahol az alapszakasz első négy helyezettje küzdhet tovább a főtáblára jutásért.

 

Címkék: Tigris KK, NB II, Sopron, sport