Otthonában próbált faragni a harmadik helyezett Mezőcsoknyával szembeni hátrányából a hetesi focicsapat. Juhász András legénységének ősszel már sikerült két vállra fektetnie idegenben a Barcsot, de azóta sokat változott a helyzet a vendégek háza táján.

- Idegenben ősszel megvertük őket 3-0-ra, de jelentősen megerősödött ez a barcsi csapat, mert Babócsáról és Berzencéről is igazoltak, és nagyon jó nevű játékosokat, tehát akik a megye I-ben is meghatározó játékosok voltak, tehát nehéz mérkőzésre számítok - mondta Juhász András, a Hetes Vikár SC edzője.

Emellett ráadásul hiányzói is akadtak a házigazdáknak, ami tovább nehezítette a dolgukat.

- Szeretnénk itthon begyűjteni a három pontot, de sajnos az előjelek nem a legjobbak, mert a két szélső középpályásunk, akik húzóemberek a csapatban, és nagyon jó játékosnak tartom őket, sajnos mind a kettő hiányzik. Most kipróbálunk egy új taktikai felállást az ő hiányukban, de meg szeretnénk nyerni a mérkőzést - tette hozzá Juhász András.

A hazaiak dobogós helyezésben reménykednek idén, míg ellenfelük, az idei gyengébb szereplés miatt, már hosszabb távú célkitűzéseket alakított ki.

- Nagyon jó, hogy tudtunk vér frissíteni a csapatnál, mert az elmúlt bajnokságban is már kevesen játszották végig a bajnokságot. Hosszútávon az a cél, hogy természetesen minél jobb helyezést érjünk el ebben az osztályban, illetve, hogy ha sikerül, akkor majd a felsőbb osztályban is próbáljunk meg majd felkerülni, és ott helytállni - válaszolta Laklia Tamás, az FC Barcs edzője.

Az előző fordulóban, a Mezőcsokonya ellen nem jött össze a jó bemutatkozás, és úgy tűnt, hogy a Hetes ellen sem lesz meg az első sikerélmény. A barcsiak nagyon hamar, már a harmadik percben 1-0-ás hátrányba kerültek, és a gondok csak tovább szaporodtak, amikor Werkman kapus szabálytalansága után tizenegyeshez jutott a hazai együttes.

A megítélt büntetőt Vadas Balázs váltotta gólra. A folytatásban elillant a hazaiak fölénye. Egyre többször forgott veszélyben a kapujuk, de az 54. percig kihúzták kapott gól nélkül. Ekkor azonban Banicz Benjámin szépített, a 93. percben pedig Papdi Zoltán egyenlített. A bajnokságot továbbra is a Magyaregres vezeti, előnyük pedig egyre stabilabb a mögöttük lévő Zákánnyal szemben.

Címkék: megye II, Hetes, Barcs, sport