A táblázaton az előttük három hellyel előrébb álló Videotont fogadták a kaposváriak az U21-es bajnokság alsóházának ötödik fordulójában. Az összecsapás első negyvenöt percében nem született gól, a második félidőben viszont négy alkalommal is a kapuba találtak a csapatok. A 63. percben a hazaiak szereztek vezetés Jenei Bálint 11-esével, melyre hét perc múlva már érkezett is a válasz a túloldalon. Nem csüggedtek a Rákóczi fiataljai a bekapott egyenlítőgól miatt, és a 82. percben Bohata Ádám találatával ismételten előrébb jártak. Az előnyt csak a 89. percig tudták megőrizni, így végül be kellett érniük az egy ponttal.

Richter Sándor, vezetőedző, Kaposvári Rákóczi BFLA U21: Mérkőzés előtt, lehet, hogy a jelen helyzetünkben, rengeteg beteg, sérült, sokan nem ott játszanak, ahol kellene, mert hiányposztok vannak, kiegyeztem volna egy ikszbe, de hát egy edző nem egyezhet ki, és a látottak alapján mindenféleképpen megérdemeltük volna a győzelmet úgy gondolom.

Csucsánszky Zoltán, vezetőedző, Videoton U21: Úgy gondolom, hogy az első félidőben önmagunkhoz képest gyenge teljesítményt nyújtottunk, a második félidőben sokkal jobb teljesítményt nyújtottunk, bár hozzáteszem, hogy sajnos a betegségek, és a hiányzások miatt nyolc egészséges játékosom volt. Két játékost az NB III-as csapat keretéből ma kértünk, és kettőt pedig az U18-as csapatunkból. Tehát a felkészülésünk nem volt ideális, de úgy gondolom, hogy a fiúk megállták a helyüket.

Az utolsó pillanatban elhullajtott két pont ellenére a jövőre nézve bizakodásra adhat okot a srácok Vidi ellen mutatott teljesítménye.

- Sokkal jobban játszottunk, mint múlt héten Dunaújvárosban, sokkal agresszívebbek voltunk, játszottunk is. Az első félidőben egy teljesen szabályos gólunkat nem adták meg, így is tudtunk vezetni. Nagyon sajnálom gyerekeket, mert nem is a három pont, hanem a győzelem miatt, hogy nem érezhetik a mérkőzés után, hogy megvertek egy Videotont, de ha így játszanak, akkor mindenkivel föl tudjuk venni talán a versenyt - tette hozzá Richter Sándor.

A Rákóczi a forduló után a 8. helyen áll, két pontra lemaradva a Pécs gárdájától. Legközelebb idegenben, Felcsúton lépnek pályára a fiatalok a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia ellen.

Címkék: u21, videoton, akadémia, rákóczi, sport