Egy egész napon át a táncosoké volt a főszerep a kaposmérői iskolában. A Nyugat-Magyarországi Területi bajnokság idei versenyén 48 kategóriában mérhették össze tudásukat a táncosok.

"245 páros nevezett a mai versenyre különböző kategóriákban és korosztályban. Ez azt jelenti, hogy a gyerek korosztályoktól egészen a senior korcsoportig, és ők is többféle kategóriában, e osztálytól egészen az a osztályig, a legmagasabb korosztályig" - nyilatkozta stábunknak Jegesné Hornyák Hajnalka, a Nyugat-Magyarország Területi Bajnokság főszervezője.

A rengeteg induló mellett, szép számú közönség is kíváncsi volt a táncosok produkcióra, aminek külön örültek a versenyzők.

"Pont ez hajtja a párokat, a sok közönség, akik szurkolnak. Szerintem mi is ezért vagyunk jók, mert szurkoltak nekünk és mentünk tovább, élveztük és jó volt" - mondta az egyik versenyző, Vincze Anikó (Lorigo TSE, Szombathely).

Volt aki új párral vágott neki a bajnokságnak.

"Nagyon szeretek vele táncolni, mert mindent meg tudunk beszélni. Nagyon sokat gyakorlunk is, heti ötször edzünk egy héten. És szerintem jól tudunk együtt dolgozni" - nyilatkozta Páble Nóra (Felicita KTSE, Székesfehérvár).

Természetesen kaposvári indulókból sem volt hiány. Az Ametiszt TSE versenyzői több kategóriában is esélyesnek számítottak. Ilyen volt a Szabó Ákos - Czakó Rebeka alkotta páros is.

"Sokat készültünk. Mivel már - idézőjelesen - rutinos páros vagyunk, ezért nem nagyon izgulunk, de megpróbálunk mindent kihozni magunkból ennek ellenére" - mondta Czakó Rebeka, az Ametiszt Tánc-Sport Egyesület tagja.

Rebekáéknak végül volt minek örülniük, hiszen két kategóriában is a legjobbnak bizonyultak. Rajtuk kívül a Nagy Máté - Regán Liliána, valamint a Nyers Dominik - Fejes Mónika alkotta páros is az első helyre táncolta magát.

Címkék: tánc, verseny, kaposvár, sport