A Hafjell rendezett megmérettetésen két számban is szoríthattunk a kaposvári sízőért. A 18 éves Csima Laura a két technikai számban óriásműlesiklásban és műlesiklásban is érdekelt volt. A futamokat a lillehammeri téli olimpiai pályán rendezték az U21-es korcsoport számára, de az U18-as korosztály sízőit külön is értékelték. 

Női óriásműlesiklásban 43 ország 100 sízője rajtolt a 392 méter szintkülönbségű 1400 méter hosszú 51 kapuval nehezített pályán. Csima az első futamban a pálya közepén túl sokat kockáztatott és kiesett a versenyből. A versenyszámot az osztrák Nina Ortlieb nyerte.

null

Női műlesiklásban 41 ország 92 sízője rajtolt a 144 méter szintkülönbségű 500 méter hosszú, 58 kapuval nehezített pályán. Csima Laura mindkét futamban az elvárásoknak megfelelően sízett és az 54. helyen végzett. Az U18-as korosztályt külön is értékelték, itt Csima az előkelő 10 helyet szerezte meg, ami egyben a magyar csapat legjobb eredménye volt a VB-n. A versenyt az amerikai Paula Moltzan nyerte.

Rossz hír, hogy Csima Laura lába a műlesiklás második futamában meghúzódott, így a szezon hátralevő FIS pontszerző és Magyar Kupa futamait előreláthatólag kénytelen lesz kihagyni.

Címkék: alpesi sí, Csima Laura, 2015, sport