Az úszóreménységek a megmérettetésen olyan neves személyekkel is találkozhattak, mint Darnyi Tamás olimpiai bajnok, Hargitay András világ- és európa bajnok, valamint Kiss László, a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya. A fiatalok egy közös edzés is részt vettek Kozma Dominikkal.

Kaposvár tervei között szerepel, egy tízpályás fedett versenymedence megépítése, amely rangos versenyeknek adna helyet. Ezt az elképzelést a Magyar Úszó Szövetség is támogatja.

"Kaposvár sportszerető város, s mindig ünnep ha ilyen rangos eseménynek adhatunk helyet, mint a Jövő bajnokai országos úszóprogram. Büszkeséggel tölthet el minden kaposvárit, hogy évente 800 kisiskolás és óvodás tanulhat meg úszni városunkban, s ezt a programot mindaddig folytatjuk, míg minden kisgyermeket meg nem tanítunk. S büszkék lehetünk arra is, hogy az úszósportág régiós központja lettünk."  - mondta köszöntőjében Szita Károly Kaposvár polgármestere a "Jövő bajnokai" országos úszó tehetségprogram régiós versenyén.

"Komoly szakmai munka folyik Kaposváron, s ezt a Magyar Úszó Szövetség is elismeri. Az elmúlt 4 ciklusban  58 millió forinttal támogattuk az itteni egyesületet. Szerdai ülésünkön pedig arról döntöttünk, hogy ez a jövőben sem lesz másként." - jelentette be dr. Szabó Tünde, a Magyar Úszó Szövetség főtitkára.

Címkék: utánpótás, jüvő, versenymedence, régió, diák, bajnok, fürdő, tehetség, gyermek, támogat, sport