A szuperminiké volt a főszerep a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola jégkorongtornáján. A nyolc éven aluliak, akiknek a nevelése még csak épp, hogy elkezdődött, két teljes napon át üthették a korongot a Jégcsarnokban. A kaposvári jégkorong utánpótlás nagy változásokon esett keresztül: az elmúlt egy évben teljesen új alapokra fektették a fiatalok képzését.

- Korábban a Kaposvári Sportiskolában volt már jégkorong, és később civil egyesülethez került. Az elmúlt év elején, a városvezetés és a szövetség, a Magyar Jégkorong Szövetség arra kért bennünket, hogy az alapoktól újra kezdjük felépíteni a rendszert jégkorongban - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola igazgató-helyettese, Lomnici Attila.

- Tavaly nyáron úgy alakult, hogy a teljes rendszer visszakerült hozzánk, tehát ősztől úgymond négy korosztály, u8, 10, 12, 14 éves korosztályt versenyeztetünk. A két nagyobb korosztály, az u12 és az u14 ősztől hagyományos bajnoki rendszerben, tehát egy-egy mérkőzésre elutaznak Budapestre, Zalaegerszegre, Dunaújvárosba, akár Szegedre, és ugyanúgy fogadjuk a csapatokat - tette hozzá az igazgató-helyettes.

A legkisebbek, azaz a nyolc és tíz évesek ezzel szemben tornarendszerben versenyeznek saját korcsoportjukban. A gyermek egy ilyen esemény keretein belül próbálhatták ki élesben a frissen megtanult elemeket.

- A Magyar Jégkorong Szövetségen belül minden egyesület kötelezően rendez egy hazai tornát, itt Kaposváron most ez folyik. Hála Istennek sikerült nekünk is megrendezni, mert össze tudtunk szedni annyi gyereket. Illetve hát egyre több gyerek jön, és így sikerült megrendezni ezt a tornát - tette hozzá a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola edzője, Bedő Botond.

Erre a megmérettetésre nyolc csapat érkezett a somogyi megyeszékhelyre, főleg a fővárosból, illetve Bajáról, valamint Szekszárdról. A kis KASI-s jégkorongozók jól láthatóan évezték a játékot, és még az sem keserítette el őket, ha egy-egy alkalommal a győzelem nem jött össze számukra.

Kaposváron tavaly január óta zajlik a Sportiskola keretein belül az utánpótlás újraépítése. Azóta egyre több kisgyermek érez magában vágyat, hogy kipróbálja magát ebben a sportágban. A Sportiskolánál igyekeznek minél szélesebb körben eljuttatni a kicsikhez a jégkorongot, melyet a várossal közösen indított óvodás korcsolya oktató programjuk is nagyban elősegít.

Szombaton pedig OB IV-es férfi jégkorong mérkőzést rendeznek szombaton 17 óra 45 perckor a kaposvári jégcsarnokban. A házigazda Legio Sopiane együttese az Újvárosi Hokillák gárdáját fogadja. 

Címkék: kasi, jégkorong, sport