Népes mezőny gyűlt össze a Dél-dunántúli Teremtájfutó Bajnokságra, melynek ismét a Klebelsberg Kollégium adott otthont. A rangos versenynek végül több mint százan vágtak neki, és ezúttal is három féle futammal várták a szervezők a sportág szerelemeseit.

- Lesz egy normál nappali, ami most itt látható is. Aztán lesz egy memória, amikor nem kapnak térképet kézbe, hanem le lesz ragasztva középen, a terem közepén az asztalra. Oda mennek, onnét nézik meg a pontokat, hogy merre kell menniük és memóriából kell megcsinálniuk. Persze sokszor visszamehetnek az asztalhoz, de az időveszteség. A legvége, az utolsó futam az pedig egy éjszakai futam - mondta Kovács Ferenc, a Klebelsberg Középiskolai Kollégium igazgató-helyettese.

A versenyre hét korcsoporotban várták az indulókat, és a gyakorlott versenyzőkön túl, a sportággal csak most ismerkedők is szép számmal képviseltették magukat.

- Igyekeztem jól megcsinálni, figyeltem, hogy jól tartom-e a lapot, meg a pályát is. A számokat is néztem, szerintem úgy egész jó lett - válaszolta Kalóz Noémi.
A gyerekek mellett a szülők is igyekeztek tevékenyen részt venni a versenyen.

- Kicsit megmozgatja az agyat is, a testet is és hát egy kicsit kikapcsol a mindennapokból - tette hozzá Péter Szilvia.

A felnőttek között végül Schmal Kinga és Bella Gábor végzett az összetett verseny élén. A gyerekek között a Kodály iskola tanítványai szerezték a legtöbb első helyezést, akik tavalyhoz hasonlóan idén is a legnagyobb létszámban vettek részt a versenyen. A teremtájfutókra legközelebb március végén vár megmérettetés, a Somogy megyei hosszútávú bajnokság idei futamán.

Nők:

I. Kcs: Csapó Luca
II. Kcs: Visser Laura
III. Kcs: Vértes Hanna
IV. Kcs: Müller Júlia
V. Kcs: Müller Eszter
Felnőtt: Schmall Kinga

Férfiak:

I. Kcs: Fodor Ábel
II. Kcs: Gyergyák Lívius
III. Kcs: Kovács Péter
IV. Kcs: Pavlovics Balázs
V. Kcs: Gyurka Mátyás
Felnőtt: Bella Gábor

Címkék: klebelsberg, teremtájfutás, 2015, sport