A viadalt a ceglédi városi uszodában rendezték meg, összesen csaknem kétszázan neveztek. Kilenc somogyi versenyző állt rajtkőre. A somogyi csapat egy arany-, három ezüst- és két bronzéremmel tért haza a megmérettetésről.

Vinkler Péter tűzoltó hadnagy 30-39 év közötti férfi 100 méteres pillangó kategóriában aranyérmet szerzett, míg 200 méteres mell és gyors kategóriában is másodikként ért célba.

Kálmán Dániel tűzoltó őrmester a 30 év alatti férfiak között 100 méteres hát kategóriában nyújtott teljesítményével bronzérmet szerzett, míg 100 méter gyorson az ötödik helyen végzett.

Bicskei Balázs tűzoltó törzsőrmester a 40 év feletti férfiak közt 100 méteres mell kategóriában ezüstérmet szerzett, 200 méteres gyors úszásban pedig a hatodik legjobb eredményt érte el.

Bázelné Mihályka Szabina tűzoltó hadnagy 100 méteres mell kategóriában a 30-39 év közötti nők között a képzeletbeli dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A somogyi férfi váltó (Vinkler Péter, Kálmán Dániel, Nagy Tibor és Szabó Norbert) a negyedik legjobb eredménnyel zárta a versenyt.


a katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételeia katasztrófavédők felvételei
a katasztrófavédők felvételei
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Mind a tizenkilenc megyei igazgatóság, valamint a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ is indított versenyzőket. Összesen negyvenkét fordulót rendeztek. Valamennyi kategória győztese kupát, érmet és oklevelet, a további dobogósok érmet és oklevelet, egyes versenyszámokban pedig a negyedik, az ötödik és a hatodik helyen végzett versenyzők is oklevelet vehettek át.

A díjakat - a záróünnepséget megnyitó - dr. Gubicza József tűzoltó ezredes, az oktatásigazgatási és kiképzési főosztály vezetője, valamint Pásztor József tűzoltó alezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese és Tóth László tűzoltó alezredes, a ceglédi kirendeltségvezető adta át.

A verseny megnyitóján dr. Demény Ádám tűzoltó ezredes, az Országos Katasztrófavédelmi Sport Egyesület elnöke elmondta, a bajnokság célja az, hogy felhívja a hivatásos állomány figyelmét a sport és - ezzel összefüggésben - az egészséges életmód fontosságára. Kiemelte, hogy a rendezvény egyrészt népszerűsíti az úszósportot, másfelől az egymással versengők sportbaráti kapcsolatokat alakíthatnak ki egymással.

Címkék: úszóverseny, lánglovag, tűzoltó, katasztrófa, sport