Utolsó hazai mérkőzésére készül az alapszakaszban a Kaposvári Kosárlabda Klub együttese. Fekete Ádám tanítványai azt a Sporoni KC-t fogadják, amelytől a bajnokság korábbi szakaszában, idegenben, nagy arányú vereséget szenvedtek. Ellenük a hazai győzelem is szinte a bravúr kategóriájába tartozna, de a somogyi fiúknak nincs más választása: a felsőházi tagság eléréséhez kell a két pont.

- Sajnos nem úgy alakultak az eredmények, ahogy mi szerettük volna, a keddi mérkőzésen ugye a Falco megverte őket, és ez nekünk a négy közé jutás szempontjából nagyon rosszul jött, de úgy gondolom, hogy hazai pályán mindenki ellen nagy eséllyel indulunk - mondta Fodor Márton.

A hazai pálya azonban önmagában kevés egy olyan masszív csapat ellen, mint amilyen a Sopron.

- Mindenképp koncentrált játék, Borisov és a Thomas megállítása kulcsfontosságú lesz, illetve az, hogy okosan játszunk, negyven percig koncentráljunk, a saját játékunkat játsszuk, ne az ellenféllel foglalkozzunk. Úgyhogy én nagyon bizakodó vagyok, és azt gondolom, hogy meg tudjuk nyerni ezt a mérkőzést. A védekezés, ami mindig egy kicsit problémás, ezen kell javítanunk, de azt gondolom, hogy jó úton haladunk, és amire kell, addigra összeszedjük magunkat ebben is - tette hozzá a Kaposvári KK játékosa.

Talán épp a legjobbkor sodorta össze a sors a Sopront a Kaposvárral, ugyanis a Sördögök a Magyar Kupát is beleszámítva, legutóbbi öt mérkőzésükből négyet elveztettek. Igaz ezek közül többet is top-csapatok ellen. Emellett a vendégeknek kilenc nap leforgása alatt a szombati lesz az ötödik mérkőzésük, míg a KKK jó másfél hetet tudott készülni erre az összecsapásra.

- Biztos, hogy előnyt jelent számunkra, mivel hogy jó pár mérkőzést játszottak. Remélem, hogy fásultabbak lesznek, mint általában, hiszen ilyenkor azért az emberből kivesz egy kicsit ez az utazás - mondta a Hendlein Roland.

A találkozót szombaton 18 órakor rendezik a Városi Sportcsarnokban, és a fejleményekről internetes oldalunk, a kapos.hu is beszámol majd.

Címkék: meccs, kosárlabda, kaposvár, sport