"A klub úgyszólván ma már fűnek-fának tartozik. Így függetlenül attól, hogy az önkormányzat nem volt és nem is akar fenntartója lenni a profi sportnak, a Rákóczi háza táján mindenekelőtt rendet kell tenni. Ez most a legfontosabb feladat." - ezekkel a gondolatokkal indította rendkívüli sajtótájékoztatóját Kaposvár polgármestere. Szita Károly hozzátette: a város most támogatója és egyben hitelezője is a Kaposvári Rákóczi FC-nek, a támogatás fejében azonban elvárások is vannak:

- Így azoknak, akik a csapatot és a klubot ilyen helyzetbe hozták, azoknak távozniuk kell!

- A gazdasági társaságban tulajdonosi szerkezet-, illetve profilváltásra van szükség!

- Az egyesület közgyűlése válasszon új vezetést!

- Az egyesület minden hónapban számoljon be Kaposvár Ifjúsági- és Sportbizottságának az átalakítás, rendcsinálás folyamatáról.

- Válságmenedzsment kell!

- A játékosok továbbra is tegyék oda magukat és "Hajrá Rákóczi!"

Szita Károly azt is hozzátette: "A Rákóczi adósságállományának a harmada az önkormányzat felé áll fenn. Ezt a tartozást 5 éves időtartamra, részletekben fizetheti vissza. A város a jövőben húsz százalékkal növeli a Rákóczi támogatását, így Kaposvár a klub működésének a felét biztosítja. Ennek oka pedig nem más, mint az a csaknem 300 gyermek, aki rendszeresen sportol az utánpótlásban."

További részletek az alábbi videóban:

Címkék: Sólyom, Szita, Rajczi, Illés, tulajdonos, játékos, segítség, tartozás, pénz, fizetés, felkészülés, Rákóczi, sport