Rangadóra számíthattak azok, akik kilátogattak a Somogy megyei kosárlabda bajnokság 12. fordulójának záró mérkőzésére. Ennek megfelelően indult a Meló-Diák - Somogyjád összecsapás, hiszen sokáig fej-fej mellett haladt a két együttes, és ez egészen az első negyed végéig nem is változott. Ekkor Soós Ádámnak is köszönhetően, négy pontos előnyre tett szert a Meló-Diák, amit a második negyedben sikerült még egyel megtoldaniuk, így 35-30-as vezetéssel vonulhattak a nagyszünetre.

A folytatásban sem esett egymásnak a két csapat. Amint kicsit közelebb férkőzhetettek volna a jádiak, rögtön válaszolt valaki a túloldalról, és kezdett is állandósulni az 5-6 pontos Meló-Diák előny. Ezt sikerült is megtartaniuk Vida Péter tanítványainak, és egy feszült mérkőzésen, 64-58-as győzelmet aratott a Meló-Diák. A kék mezesek legjobbja a 25 pontig jutó Soós Ádám volt, míg vendég oldalon a 18 egységgel záró Babócsai érdemel említést.

Fonai László, vezetőedző Somogyjád: Védekezésben kicsit elmaradtunk a várttól, a hármasokat is jól dobták, és sajnos nem értünk oda. Mikor kiléptünk és kiértünk a hármasokra, akkor meg a bejátszásokat jól megoldották és dobtak egy-két center gólt és ezzel eloszlatták a védekezésben a figyelmünket sajnos és ügyesen csinálták.

Krezinger Ádám, Meló-Diák: Ahogy lehet látni az volt, egy igazi rangadó volt. A végén a szerencsésebb csapat nyert. Akaratban nagyon sokat erősödött a csapat. Ez sokszor elegendő egy ilyen rangadó megnyeréséhez.

További két mérkőzést rendeztek a mögöttünk hagyott hétvégén a megyebajnokságban. Pöttendi vezérletével sima győzelmet aratott a Táncsics a Kaposvári KK ifistái ellen, míg a vártnál nagyobb küzdelmet hozott a listavezető Tüskevár, Monok SE elleni mérkőzése, de ezúttal sem borult a papírforma, és végül 55-45-re nyertek Bodródi Lajos tanítványai.

A Zrínyi ezúttal szabadnapos volt, míg a Tamási - Henger KK mérkőzés elmaradt. Folytatás most hétvégén.

Címkék: meló-diák, somogyjád, megyekosár, somogy, sport