Lelkesen és nagy reményekkel készülnek a Rákóczi utánpótlás csapatai a téli szünet utáni folytatásra. A Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia 21 éven aluli együttese a Tolna megyei első osztály bajnokesélyes csapatával, a Dombóvárral is összecsapott a Cseri úti műfüves pályán. A mérkőzés az ő felkészülésüket is nagyban segítette.

- Mindenképpen szolgálta, mert egy futós csapat ellen játszottunk és a mi csapatunk rutinosabb, mondhatni idősebb és az ilyen jellegű mérkőzések, ahol muszáj futni, ez kondicionális állapot javítására mindenképpen nagyon hasznos - mondta Bőzsöny János, a Dombóvár FC szakmai igazgatója.

Érdekesség, hogy a vendégcsapat keretének több kaposvári nevelésű játékos is tagja, mesterük, Bőzsöny János pedig korábban a Rákóczi csapatát is irányította. Most, ha csak egy edzőmérkőzés erejéig, volt klubja ellen térhetett vissza Kaposvárra.

A találkozó végtelenül izgalmasra sikeredett. Sokáig úgy tűnt, hogy a vendégek győztesen távozhatnak a somogyi megyeszékhelyről, de a hajrában, 4-3-as állásnál, Házi Ádámnak sikerült kiegyenlítenie. Edzőjüket a mérkőzés után felemás érzések töltötték el.

- Kicsit foghíjasan álltunk fel, mivel több fronton is képviseltük magunkat ezen a napon, országos döntőn voltak játékosaink, visszajátszottak az U18-ba Pécsen, itt is játszottak. Az első félidővel elégedett vagyok, ott nagyon jól játszottunk, a második félidővel pedig egyáltalán nem vagyok elégedett, mert ott pedig mintha egy teljesen más csapat játszott volna, de ezt majd kielemezzük, ezért vannak az edzőmeccsek - válaszolta Richter Sándor, a Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia U21-es csapatának edzője.

A fiúk az elmúlt hétvégén lejátszották első tétmeccsüket is, és 2-2-es döntetlent értek el Pécsen. A csapat a hétvégén hazai környezetben is bemutatkozik: vasárnap 11 órakor fogadja a váciakat.

Címkék: szezonkezdet, u21, bene ferenc labdarúgó akadémia, sport