A kaposvári sportklubok már évek óta pályázati úton juthatnak önkormányzati támogatáshoz, és ez a rendszer a tapasztalatok alapján jól bevált. A Sport Alap összege várhatóan a tavalyival megegyező 10 millió forint lesz, ebből gazdálkodhat idén a sportbizottság.

- Nyolc millió forintra lesz leheteőségük pályázni a kaposvári telepshellyelr endelkező sportegyesületeknek. eredményességi, működési és fogyatékos sport körében és a sportrendezvények szponzorációjában - mondta Pintér Rómeó, kaposvári ifjúsági és sportbizottság tanácsnoka.

- Fontossági sorrendet az olimpiai sportágak, a helyi és a sikersportágak jelentik, és a női sportágaknak is meg kell jelenni, ezért kiemelten kezeljük a női sportágakat - tette hozzá Dér Tamás, Kaposvár alpolgármestere.

Két millió forint a hagyományokhoz híven a tartalék alapba kerül, és elsősorban rendkívüli támogatási igényekre használhatják majd fel. A pályázati kiírásokat a Polgármesteri Hivatal honlapján találják majd meg az érdeklődők, és március 19-ig lehet majd beadni az anyagokat.

Címkék: sportbizottság, február, 2015, pályázat