Zsúfolásig megtelt a nagyatádi sportcsarnok vasárnap délután. Nem is véletlenül, hiszen a férfi kézilabda NB I első két helyezettje feszült egymásnak, az alapszakasz utolsó fordulójában. Az már a mérkőzés előtt biztos volt, hogy nem vár egyszerű mérkőzés Sótonyi László tanítványaira, de ennek ellenére nem feltartott kézzel vágtak neki a listavezető elleni bajnokinak.

- A Szeged az egy BL szintű csapat. Nagyon jó játékosokból áll. Azt gondolom, hogy nemzetközi és hazai porondon bizonyította, hogy mennyire jó csapat. Ennek ellenére, én azt kértem a játékosaimtól, hogy mint minden mérkőzésen próbáljunk a két pontért pályára lépni, és hát függetlenül attól, hogy ugye, hogy mi lesz ennek a mérkőzésnek a végeredménye, én ezt szeretném viszontlátni a pályán, hogy az elejétől a végéig küzdünk - mondta a mérkőzés előtt Sótonyi László, a Csurgói KK vezetőedzője.

A vendég Pick Szeged, egy Schaffhausen elleni Bajnokok Ligája vereséggel hangolt a hétvégi meccsre. Ennél azonban nagyobb fejtörést okozott Juan Carlos Pastor vezetőedzőnek, hogy Mindengia, Wyszomirszki és Zubai személyében, három alapemberére sem számíthatott sérülés miatt a Csurgó elleni mérkőzésen.

- Még mindig keressük a novemberi formánkat. Az a célunk, hogy minél előbb visszatérjünk arra a szintre. Már csak emiatt sem vár ránk könnyű mérkőzés a Csurgó ellen, nem véletlenül vannak ott a bajnokság második helyén. Ők valószínűleg jobb formában vannak mint mit, úgyhogy egy kemény meccsre számítok és remélem, hogy nem nehezíti újabb sérülés a dolgunkat - tette hozzá Juan Carlos Pastor, a Pick Szeged vezetőedzője.

null

A két csapat tabellán elfoglalt helyezéseinek megfelelően, sokáig fej-fej mellett haladt a két együttes. A narancs mezben játszó szegediek először és egyben utoljára is a 10. percben ragadták magukhoz a vezetést Ilyés révén, innen azonban Gazdag és Cavor góljaival rögtön fordítani is tudott a CSKK. Az első játékrész hajrájáig maradt is a kiegyenlített küzdelem, a végén viszont jött Gebhardt Ádám és az ő góljának köszönhetően egy gólós hazai előnnyel vonulhattak az öltözőbe a csapatok.

A második félidő elején szinte állva hagyta ellenfelét a Csurgó: Lele, Ostrosuhko és megint Lele góljával 15:11-re húztak el a hazaiak, és ezt az előnyt igyekeztek is megtartani a végéig. Két perccel a vége előtt ismét feljött egy gólra a Pick Szeged. Egyenlíteniük viszont már nem sikerült, mivel az utolsó másodpercekben Gebhardt kétszer is betalált hazai oldalról, amivel végül 30-27-re nyert a CSKK.

Sótonyiék, így bravúrgyőzelemmel zárták az alapszakaszt, és várhatják a rájátszás első fordulóját a Balatonfüred otthonában.

Címkék: pick szeged, csurgói kk, nagyatád, nb1, kézilabda, sport