A kaposvári pinpongozók nagyszerűen zártak a viadalt, és az öszes aranyérmet itthon tudták tartani.

A Kaposvári Asztalitenisz Club csarnoka adott otthon a 2015-ös Somogy Megyei Egyéni Bajnokságnak. A rendezvényre rengetegen érkeztek, a helyi versenyzők mellett Lengyeltótiból, Siófokról, Balatonszárszóról és Kaposfőről is jöttek sportolók. A tornán több kategóriában és korcsoportban zajlottak a küzdelmek.

- Most a Somogy Megyei Asztali Szövetség nevében rendezzük a 2015. évi megyei bajnokságot, az egyéni bajnokságot, ifjúsági, illetve felnőtt versenyszámokban. A felnőtteknél 35 induló van, az ifjúságiaknál kicsit kevesebb. Csoportokat alakítottunk ki, tehát hármas csoportok vannak, utána egyenes kieséses rendszerben dől el majd a végső helyezéseknek a sorsa - mondta Okos Balázs a versenybíróság elnöke.

Változatos mezőny gyűlt össze a bajnokságra. Az NB-s pinpongosok mellett kipróbálták magukat a megyei, illetve a városi bajnokságokból érkező játékosok is, akik más és más célokat tűztek ki maguk elé.

Akadtak olyanok is, akik iskolai elfoglaltságaik miatt már kevés időt tudnak a sportágra, illeteve edzésre szánni, de egy-egy ilyen alkalommal szívesen ragadnak ütőt.

A hölgyek között elidultak a versenyen a Kaposvári Asztalitenisz Club elsőosztályú versenyzői is.

- Az NB I-es játékosaim résztvesznek ezen a versenyen. Tulajdonképpen azt is mondhatnánk, hogy ez egy ilyen barátságos megmérettetés, mert sajnos a kintiek közül csak Szárszóról jött három hölgy, akivel meg tudunk mérkőzni, a többi az szinte házibajnokságnak számít, mert a Magyarcsik Laura szintén ugyanúgy NB I-es csapattag, hiába serdülő még, mint ahogy a Fekete Zsuzsa, a Körmendi Orsolya, illetve a Baksa Ivett - árulta el a Kaposvári AC edzője.

Kátainé Váradi Gyöngyi tanítványai végül a dobogó mind a három fokát kibérelték. Az aranyérmet a nők között, felnőtt kategóriában Fekete Zsuzsanna vihette haza, a második helyen pedig Magyarcsik Laura végzett, aki az ifjúságiak közt is versenybe szállt ezen a napon, és ott első helyen zárt. A férfiaknál is hazai sikerek születtek. A felnőtteknél Dani Róbert bizonyult a legjobbnak, míg az ifjúságiaknál Cseke László álhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Címkék: asztali, tenisz, pingpong, sport