A Tüskevár és a Henger KK mérkőzésével zárult a megyei kosárlabda bajnokság tizenegyedik fordulója. A két csapat felemás teljesítményt nyújtott eddig a bajnokság során, hiszen míg a Henger csapata mindössze két győzelmet tudhat maga mögött, addig a címvédő Tüskevár egyelőre idén sem talált legyőzőre.

- Minden mérkőzéshez úgy állunk, hogy győzni szeretnénk. Körülbelül másfél éve nem kaptunk ki a megye bajnokságban, ezt szeretnénk folytatni. Ezt az évet úgy szeretnénk végig játszani, hogy nem kapunk ki. Taktikailag meg fizikálisan sokkal jobban fogjuk bírni ezt a mérkőzést már csak a korunkból adódóan is, úgyhogy én a végére egy könnyebb mérkőzésre számítok - mondta a mérkőzés előtt Fehér Iván, a Tüskevár játékosa.

A Henger KK az elmúlt fordulókban nem sok sikernek örülhetett, hiszen egymás után négy vereség is becsúszott. Ennek köszönhetően vissza is csúsztak a tabella nyolcadik helyére. Könnyű mérkőzésre viszont a Tüskevár ellen sem számítottak.

- Egész kevesen vagyunk, sajnos csak egy cserével tudjuk megoldani a mérkőzést, úgyhogy amennyit tudunk pihenni kell sajnos. Időkérésekkel, esetleg faultokkal tudjuk lassítani a mérkőzést, hogy bírjuk a végéig. Igazából tisztában vagyunk vele, hogy nem mi vagyunk a fő esélyesei a mérkőzésnek. De szeretnénk minél szorosabb eredményt elérni - válaszolta Fecán Márk, a Henger KK csapatából.

Az első negyed után úgy is tűnt, hogy összejön a szoros eredmény a Henger csapatának. Hernesz és Nagy kosarainak köszönhetően el is húztak 26-17-re. A folytatásban azonban rákapcsolt a Tüskevár. A második és harmadik negyedben 32 ponttal szereztek többet Fehér Ivánék, mint ellenfelük, így az is belefért, hogy a záró felvonásban már pihentessék kulcsjátékosiakat. A Tüskevár végül 84-71-re nyert, amivel továbbra is hibátlanul áll a tabella első helyén.

A forduló többi mérkőzésén a Táncsics hozta a kötelezőt a Monok SE ellen, míg a Zrínyi talán a vártnál kicsit simábban, 84-48-ra verte a Tamási csapatát. A Somogyjád - Kaposvári KK mérkőzés elmaradt.

Címkék: megyekosár, henger, tüskevár, somogy, sport