A Diamant felnőtt csapatának tagjai is kíváncsiak voltak rá, miként szerepelnek a Kaposvári Röplabda Akadémia lányai az Országos Serdülő Bajnokság középszakaszának második fordulójában. Két mérkőzés várt rájuk ezen a napon, elsőként a Veszprém ellen léptek pályára, és győzték le ellenfelüket három szettben.

- Én nagyon meg voltam elégedve a lányokkal, ugyanis ez a csapat, ez egy szedett-vedett csapat, mert az én lányaim sajnos cserbenhagyták az egyetemi csapatot, ugyanis egy iskolai rendezvény miatt a kezdőcsapatom egy az egyben, a hátam mögött közölte, hogy nem jönnek. Úgyhogy ebben a csapatban négy cserejátékos és két hetedikes kislány lépett pályára. Ehhez képest az utolsó szettet még majdnem meg is nyertük, úgyhogy én nagyon meg vagyok elégedve a lányokkal - mondta Vukov Gabriella, a Veszprémi ESC edzője.

A mérkőzés folyamán folyamatosan változott a játék képe. Az első szettben nehézkesen indultak be a kaposvári lányok, de végül simán hozták azt. A második játékrészt már nagyon meggyőző játékkal nyerték meg, az utolsó szett pedig kifejezetten izgalmasra sikerült.

- Sajnos az első szettben nem úgy álltunk hozzá a mérkőzéshez, ahogy kellett volna, kicsit álmosan kezdtünk. Aztán a második szettben sikerült fölpörögni és a harmadik szettben pedig már tudtam az olyanoknak is játéklehetőséget adni, akik eddig kevesebbet játszottak - válaszolta Kovács Balázs, az 1.MCM-Diamant Kaposvári Röplabda Akadémia edzője.

- Elég lazán vettük szerintem, meg is látszott az első szettben. Aztán a második szettben az edzőnktől kaptunk egy "ajánlatot", hogy gurulnunk kell, ahány pontot szereznek, így hát össze kellett szednünk magunkat, mert hát nem olyan kellemes ez a dolog. A Harmadikban meg ugye már nem játszottunk, hanem felment a másik csapat, de szerintem jó meccs volt. A másodikra jobban fel kell majd készülnünk - tette hozzá Keen Alexandra, a kaposváriak játékosa.

A második találkozón a tatabányaiakkal néztek farkasszemet a lányok, és 0-1-ről fordítva, 3-1 arányban diadalmaskodtak. A RÖAK együttese három győzelemmel és egy vereséggel a második, továbbjutást érő helyen végzett a csoportjában. A lányok márciustól az országos elődöntőben folytathatják.

Címkék: országos gyermek bajnokság, veszprém, tatabánya, akadémia, sport, kaposvár